Etusivu Ajankohtaista Esittelyssä uusi Mercedes-Benz A-sarja

Esittelyssä uusi Mercedes-Benz A-sarja

Uusi A-sarja

Hienointa uudessa A-sarjassa ei ole MBUX-käyttöliittymä eivätkä sen personoidut ominaisuudet, vaan tutustuminen autoon joka oppii tuntemaan sinut.

Mercedes-Benzin uutuuden A-sarjan hinnat ovat nyt julkaistu!

Hinnat alkaen 31 644,66 € + tk co2 alkaen 108 g/km

Mercedes Benzin A-sarjan hinnasto

 

Katso tästä video uutuudesta>>

 

Muotoilu

Uuden A-sarjan muotoilu puhuu puolestaan: selkeät, orgaaniset muodot ja pelkistetyt linjat. Uniikki sekoitus urheilullista ja jännittävää muotoilua.

Matala keula, kapeat ajovalot ja jäähdyttimen säleikkö yhdistettynä alhaalta aukeamaan muotoon, saavat keulan näyttämään leveältä. AMG Line -version timanttikuvioinen, kromikoristeinen säleikkö on todellinen kohokohta.

Takavalot

Yksityiskohdilla erotut. Uuden A-sarjan kapeat takavalot saavat takaosan näyttämään leveämmältä, ja korostavat sen dynaamisia ajo-ominaisuuksia

Sisätila

Uusi A-sarja – niin henkilökohtainen kuin haluat. Haluatko punaiset kontrastiompeleet vai monisäätöistuimet*? Ei ongelmaa. Voit jopa vaihtaa näytön tai sisätilan tunnelmavalaistuksen. Personointimahdollisuuksia on kaikkialla, joten on turvallista sanoa – se on sinun, todella.

Lisävarusteiset monisäätöistuimet voidaan säätää millimetrin tarkkuudella, istu vain alas ja rentoudu. Huomaat kyllä eron. Ja tunnet sen vielä pitkään sen jälkeen, kun olet noussut autosta.

Jokainen yksityiskohta on kohdallaan. Oviverhoukset, koriste-elementit ja verhouksen saumat. Materiaaleina harjattu alumiini, jalopuu tai kuvioitu nahka. Kaikki korkealaatuisia, kestäviä ja ympäristöä säästäviä materiaaleja. Katso itse 360°-näkymässä, miten hyvältä se näyttää.

Lisävarusteiset ilmastoidut istuimet lämmittävät sinut nopeasti talvipäivinä. Kuumalla istuimet viilenevät kehon lämpötilaan välittömästi. Siistiä, eikö?

Uusi A-sarja ei ole keksinyt ajamista uudestaan. Mutta se on uudistanut täysin ajamisen tunteen. Uuden MBUX-käyttöliittymän Natural Voice Control -puheohjauksen ansiosta voit puhua autollesi kuin kaverille.

Miksi aina haluamme koskettaa kaikkea? Se on osa luontoamme, kuten puhuminen. Siitä syystä touchpad-kosketuslevy ja kosketusnäyttö ja jopa ohjauspyörän napit reagoivat kosketukseesi. Niin yksinkertaista, luonnollista ja intuitiivista.

Aivan kuten älypuhelimessa, voit asettaa henkilökohtaisen profiilin uuteen A-sarjaan. Seuraavalla kerralla, kun astut autoon, se tietää heti mitä tehdä. Se myös sopeuttaa ilmastoinnin, musiikin ja näytöt, jotta kaikki on asetettu juuri siten kuin sinä haluat.

Mercedes-Benz A-sarja sitätilat

MULTIBEAM LED -ajovalot

Uudet, lisävarusteiset MULTIBEAM LED* -ajovalot mukautuvat näkyvyysolosuhteisiin millisekunneissa. Kummassakin ajovaloyksikössä on 18 yksilöllisesti säädettävää lediä, jotka varmistavat parhaan mahdollisen valon jakauman vastaantulevaa liikennettä häikäisemättä.

Älykäs ajaminen: mukana S-sarjasta tuttuja turvallisuustoimintoja

A-sarjan tarjoamat aktiiviset turvallisuusratkaisut edustavat kompaktiautojen kokoluokan parasta osaamista. Auton tutka- ja kamerajärjestelmät näkevät jopa 500 metrin etäisyydelle keulan eteen. A-sarjalla on ensimmäistä kertaa mahdollista ajaa myös osittain autonomisesti tietyissä tilanteissa, kun auto on varustettu Ajoavustinpaketilla. Paketti sisältää mm. Distronic-etäisyysvakionopeudensäätimen, aktiivisen ohjausassistentin, aktiivisen ohjausassistentin ja risteystoiminnolla varustetun aktiivisen jarrutusassistentin.

Autonomisen ajamisen tärkeä komponentti eli aktiivinen katveavustin on Suomessa vakiovaruste. Se toimii normaalisti 12–200 kilometrin nopeusalueella sekä ensi kertaa myös auton ollessa pysähdyksissä: jos kuljettaja on astumassa ulos ovesta ja tarttunut ovenkahvaan, järjestelmä varoittaa valo- ja äänimerkeillä takaviistosta lähestyvistä ajoneuvoista ja pyöräilijöistä.

Moottorit: uudet, tehokkaat ja puhtaat bensiini- ja dieselvoimanlähteet

Kokonaan uusia A-sarja tulee alkuvaiheessa tarjolle kahtena bensiini- ja yhtenä dieselmoottorisena vaihtoehtona. Uudessa 1,4-litraisessa M 282 moottorissa (A 200) hyödynnetään 2. ja 3. sylinterin lepuutustoimintoa 7G-DCT-automaattivaihteiston yhteydessä. Molemmissa bensiinimoottoreissa on vakiovarusteena hiukkassuodatin ja uudessa 1,5-litraisessa dieselmoottorissa vastaavasti SCR-katalysaattori ja hiukkassuodatin. Dieselpakokaasujen jälkikäsittelyssä hyödynnetään AdBlue-urealiuosta, jonka tankin koko on 23,8 litraa. Dieselmoottorin ruiskutuspaine on nostettu 2000 bariin.

 

Tuotanto: Rastatt aloittaa, Valmet Automotive liittyy mukaan 3. tuotantolaitoksena

Mercedes-Benzin alkuperäinen A-sarja (W 168) esiteltiin Genevessä maaliskuussa 1997. Uuteen kompaktiluokkaan kuuluva 3. sukupolven A-sarja (W 176) näki päivänvalon vuonna 2012. Nuorentuneen muotoilunsa ansiosta A-sarja saavutti pian valtavan suosion, ja mallinostajien keski-ikä on nykyisin yli 10 vuotta nuorempi kuin 2000-luvun alussa.

A-sarjan tuotannon keskuspaikka on Saksan Rastatt, jonka lisäksi A-sarjaa valmistavat Kecskemetétin tehdas Unkarissa, Valmet Automotive Uudessakaupungissa (vuodesta 2013 lähtien) sekä BBAC Kiinassa. Malliuudistus noudattelee samaa kaavaa: uuden A-sarjan tuotanto alkaa Rastattissa keväällä, jonka jälkeen tuotanto laajenee ensin Kecskemetétiin ja siten Uuteenkaupunkiin. Tämän jälkeen ovat vuorossa BBAC sekä uusi tuotantolaitos Meksikon Aguascalientesissa. Uudessakaupungissa jatkuu Mercedes-Benz GLC-SUV-mallin tuotanto, ja uusi A-sarja korvaa vähitellen edellisen A-sarjan mallisukupolven valmistuksen. Viime vuonna Valmet Automotive toimitti maailmalle ennätysmäärän uusia autoja, kaikkiaan 90 000 kappaletta.

 

Katso muita ajankohtaisia Mercedes-Benz kampanjoita>>