Etusivu Ajankohtaista Oulun kaupungin yrittäjäpalkinto Wetterille

Oulun kaupungin yrittäjäpalkinto Wetterille

Stiiknafuulia-palkinnon vastaanotti Wetterin konsernijohtaja Aarne Simula

Stiiknafuulia-palkinnon vastaanotti Wetterin konsernijohtaja Aarne Simula

Oulun kaupungin yrittäjäpalkinto Wetterille

Stiiknafuulia-yrittäjäpalkinto 2022

Stiiknafuulia-yrittäjäpalkintoa myönnettäessä kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, että palkinnonsaaja on pitkäjänteisellä, vakiintuneella ja kannattavalla toiminnallaan vaikuttanut merkittävästi Oulun kaupungin elinkeinoelämään, toiminut vastuullisesti ja aktiivisesti oululaisessa sekä herättänyt positiivista henkeä omalla toiminnallaan.

Stiiknafuulialla palkittu Wetteri Oyj eli Wetteri-yhtiöt on oululaislähtöinen vuonna 1960 perustettu yritys, joka kuuluu Suomen suurimpien autoliikkeiden joukkoon. Konserniin kuuluu henkilöautojen myynnistä, huollosta ja varaosaliiketoiminnasta vastaava Wetteri Auto Oy sekä raskaan kaluston puolella toimiva Wetteri Power Oy. Konsernin pääkonttori sijaitsee Oulussa, konsernin muut toimipisteet ovat Espoossa, Iisalmessa, Joensuussa, Kajaanissa, Kemissä, Kempeleessä, Kokkolassa, Kuopiossa, Kuusamossa, Lahdessa, Lempäälässä, Porissa, Raumalla, Rovaniemellä ja Ylivieskassa.

Wetteri listautui Helsingin pörssiin 15.12.2022 jo pörssissä olleen Soprano Oyj:n kautta. Kesäkuussa toteutetun yritysjärjestelyn myötä Soprano Oyj:n toiminimi muutettiin Wetteri Oyj:ksi ja yhtiön toimiala muuttui vastaamaan uutta päätoimialaa. Yrityksen strategiana on kasvaa jatkossa muun muassa yritysostojen avulla ja laajentaa toimintaansa koko maahan. Yrityksellä on ollut listautumishetkellä yli 600 työntekijää ja yhteensä 25 toimipaikkaa, jotka ovat sijoittuneet pääosin Pohjois-Suomeen. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 332 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 8 miljoonaa euroa. Wetterillä on vahvat näytöt kasvusta. Vuosina 2015–2021 yritys kasvoi noin 8 prosentin vuosivauhtia. 

Wetteri on ensimmäisenä autokaupan toimijana sitoutunut autoalan ja valtion väliseen Green Deal -ilmastosopimukseen. Sopimuksen myötä Wetteri on sitoutunut lisäämään henkilöstönsä, asiakkaidensa ja eri sidosryhmiensä tietoisuutta ympäristöä vähemmän kuormittavasta autoilusta sekä auttamaan asiakkaitaan tekemään oikeita valintoja omien käyttötarpeidensa perusteella. 

Kahden Wetterin Oulussa sijaitsevan rakennuksen katolle on asennettu aurinkovoimalat. Aurinkovoimaloiden tuottama sähkö käytetään Wetterin omassa toiminnassa ja ne ovat yksi konkreettinen askel Wetterin vihreämpään tulevaisuuteen. Wetteri suosii yhteistyökumppaneidensa valinnoissa ympäristöasioiden hoitoon sitoutuneita toimijoita ja Wetterin päivittäistä toimintaa ohjaa ISO14001-ympäristösertifikaatti.   

Stiiknafuulia-palkintona Wetteri Oyj:lle luovutettiin taiteilija Urho Kähkösen kaksiosainen teos ”Puutarhasuunnitelmia I ja II”.