Etusivu Ajankohtaista Wetteri hyödyntää aurinkoenergiaa

Wetteri hyödyntää aurinkoenergiaa

Wetteri hyödyntää aurinkoenergiaa

Oulussa Wetteri Oy:n katolle asennettiin heinäkuussa aurinkovoimala. Wetterin Äimäkujan voimala koostuu 610 aurinkopaneelista ja on teholtaan 170,8 kWp. Vuosituotto on 145.200 kilowattituntia. Myös Wetteri Power Oy:n katolle Poikkimaantielle tullaan asentamaan 390 aurinkopaneelin voimala, joka on teholtaan 109,2 kWp. Tämän voimalan vuosituotto tulee olemaan 92.800 kilowattituntia. Aurinkosähköjärjestelmien toimittaja on Oulun Energia ja voimaloiden toteutuksena on tasakattoasennus painojen kera.

Kun toinenkin voimala valmistuu, voitaisiin näiden kahden aurinkovoimalan tuottamalla määrällä sähköä ajaa sähköautolla yli 1.500.000 kilometriä vuodessa. Aurinkovoimaloiden tuottama sähkö käytetään yhtiöiden omassa toiminnassa ja aurinkovoimalat ovat yksi konkreettinen askel yritysten vihreämpään tulevaisuuteen. Samalla Wetteri Oy on rakentanut merkittävästi hybridi- ja sähköautojen latausasemia autoliikkeiden pihoille. 

Wetteri Oy liittyi keväällä 2019 autoalan green deal –ilmastosopimukseen. Green deal –sopimus on autoalan ja valtion välinen sopimus, jolla tavoitellaan liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Nyt valmistunut aurinkovoimala on yksi toimenpide Wetteri Oy:n omassa ympäristöohjelmassa. Wetterin ympäristöohjelman omien toimenpiteiden lisäksi Wetterin kotisivuilla on julkaistu kuluttajille ja yritysasiakkaille suunnattu Wetteri Green -tietopaketti vähäpäästöisistä ajoneuvoista, biopolttoaineista sekä muista vaihtoehtoisista käyttövoimista.

 

TUTUSTU WETTERI GREENIIN

 

Katso video: Wetteri hyödyntää aurinkoenergiaa