Etusivu Uudet autot Hyundai - Uudet autot Hyundai i30 Fastback N - Ajankohtaista Wetterillä

Hyundai i30 Fastback N

Hyundai uutuus - i30 Fastback N

Voimaa ja linjakkuutta Hyundai i30 Fastback N

i30 Fastback N -mallin ennakkomyynti on käynnistynyt

Täysin uuden, sporttisen i30 Fastback N -mallin ennakkomyynti Suomessa on alkanut 1.3.2019 ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille toukokuussa. Hyundai i30 Fastback N -mallia liikuttaa 2,0 T-GDI -bensiinimoottori, jonka saa 250-hevosvoimaisena alkaen 37 390 eurolla ja 275 hevosvoimalla ja Performance Packilla varustettuna alkaen 41 990 eurolla. Hyundai i30 Fastback N on aina varustettu 6-portaisella manuaalivaihteistolla.

 

Katso video: Voimaa uhkuvaa linjakkuutta: Hyundai i30 Fastback N

 

Tärkeimpiin vakiovarusteisiin lukeutuvat 8″ värikosketusnäyttö, peruutuskamera, elektronisesti ohjattu iskunvaimennus, N Grin Control System, 18″ kevytmetallivanteet sekä led-kauko- ja lähivalot. Tehokkaammassa versiossa vakiovarusteisiin kuuluvat lisäksi sähköisesti ohjattu kitkalukko e-LSD, Smart Key – älyavain, sähköisesti säädettävät etuistuimet ja nahka-mokkanahkaverhoilu Sport sekä 19″ kevytmetallivanteet.

Rivakka uutuus kiihtyy 0-100 km/h -nopeuteen jopa 6,1 sekunnissa (275 hv -versio). Maksimivääntö on 353 Nm, overboost-toiminnolla 378 Nm. Mallin yhdistetty polttoaineen kulutus on 8,1 l/100 km (250 hv -versio) ja 8,3 l/100 km (275 hv -versio), CO2-päästöjen ollessa 185/188 g/km. Pituutta uutuusmallilla on 4 335 mm ja leveyttä 1 795 mm. Akseliväli on 2 650 mm. Uusi i30 Fastback N on 1 417 mm korkea (250 hv -versio), mikä on 34 mm vähemmän kuin i30 Hatchback N -mallissa.

Ominaisuuksiensa puolesta täysin uusi Hyundai Fastback N sopii niin radalle kuin perheautoiluunkin. Tavaratilaa mallissa on 450 l, istuimet alas taitettuina 1 351 l. Kattokuormaa saa lastata 80 kg ja jarrullista perävaunumassaa kulkee mukana 1 600 kg.

Herkullisen paketin Hyundai viimeistelee markkinoiden parhaalla 7 vuoden takuulla, ilman kilometrirajaa.

 

Muotoilu

i30 Fastback N erottuu joukosta yhdistämällä virtaviivaiset korimuodot harkitun sporttisiin yksityiskohtiin. Puskureihin on leivottu ylimääräinen annos särmikkyyttä, ja Cascading Grille -etusäleikössä on N-merkki viestittämässä auton voimavaroista. Keulan ilmeen viimeistelevät led-ajovaloja ympäröivä musta kehys ja etupuskurin alalaidan räväkänpunainen tehosteraita.

Ulkoasu

Auton perässä N-malliston kieltä puhuvat kaksoispakoputkien väliin sijoitettu kolmiomainen takasumuvalo ja takaluukkuun saumattomasti sulautuva kiiltävänmustalla korostusraidalla varustettu takaspoileri. Itsevarmuutta henkivää kokonaisuutta täydentävät matalaprofiiliset renkaat 18-tuumaisilla kevytmetallivanteilla. Fastback N on saatavana myös 19-tuumaisilla pyörillä ja Pirelli P-Zero-renkailla. Ne kuuluvat Performance Package -varustepakettiin, joka vie uutuuden sporttisuuden vieläkin pitemmälle.

Sisätilat

Sisäverhoilun värimaailma on aistikas yhdistelmä punaista ja mustaa. Matkantekijöitä mainiosti tukevat istuimet on verhoiltu kestävällä kankaalla tai vaihtoehtoisesti ylellisellä nahan ja mokkanahan yhdistelmällä. Auton ärhäkkäästä luonteesta muistuttavat myös ohjauspyörän keskiöön ja vaihdekepin nuppiin kirjaillut N-logot.

Turvallisuus

Treenattujen lihasten lisäksi Fastback N antaa kuljettajansa käyttöön huippukattavan turvallisuusteknologian. SmartSense -nimeä kantavaan kokonaisuuteen kuuluu muun muassa etutörmäyksen eston avustin (FCA), kuljettajan vireystilan valvonta (DAW), kaistallapitoavustin (LKA) sekä kaukovaloautomatiikka (HBA). Kaikki nämä ajamisen turvallisuutta lisäävät järjestelmät ovat auton vakiovarusteita. Lisäksi autoon on saatavana älykäs nopeusrajoitusvaroitin (ISLW).

Jos onnettomuus kuitenkin sattuu, autossa olijoiden selviytymistä varmistavat korkealujuusteräksestä valmistettu turvakori sekä seitsemän turvatyynyä (etu- ja sivuturvatyynyt, sivuturvaverhot sekä kuljettajan istuimen polviturvatyyny).

Vielä enemmän puhtia

Konepellin alle kätkeytyvä nelisylinterinen turboahdettu 2,0 T-GDI -bensiinimoottori kehittää vakiona räväkät 250 hevosvoimaa tehoa. Valitsemalla autoon Performance Packin saa käyttöönsä jopa 275 hevosvoimaa. Tehoreservinsä ja muhkean 353 newtonmetrin väännön ansiosta Fastback N kiihtyy nollasta sataan nopeimmillaan vain 6,1 sekunnissa.