Etusivu Uudet autot Mercedes-Benz - Uudet autot Mercedes-Benz Citan tila-auto yksityiskäyttöön - Ajankohtaista Wetterillä

Mercedes-Benz Citan tila-auto yksityiskäyttöön

Hoitaa arjen haasteet: Mercedes-Benz Citan tila-auto yksityiskäyttöön.

Mercedes-Benz Citan tila-auto: Enemmän tilaa. Enemmän hauskanpitoa. Enemmän kokemuksia.

Mercedes-Benz Citan Tourer: Se tietää, mikä elämässä on tärkeää. Arkeen ja vapaa-aikaan kuuluu mitä erilaisimpia tehtäviä – Citan tila-autossa on niihin älykäs ratkaisu: jopa seitsemän istumapaikkaa1, kaksi koripituutta, monipuolinen tilakonsepti ja yksilölliset varusteluvaihtoehdot.

Kulutus, joka alkaa 4,3 litrasta/100 km2, sekä BlueEfficiency-tekniikka3 säästävät budjettiasi ja ympäristöä. Pitkät, jopa 40 000 kilometrin huoltovälit osoittavat, kuinka säästäväinen ja luotettava se on. Ja jotta matkanteko on turvallista, olemme vielä lisänneet Citan-pakettiin Adaptive ESP® -toiminnon arvokkailla lisätoiminnoilla, kaikissa tilanteissa tehokkaat jarrut ja jopa kuusi turvatyynyä.

Miellyttävien istuimien, erillispyöräripustuksella varustetun hienoviritetyn alustan sekä lisävarusteisen kaksoiskytkinvaihteiston 6G-DCT4 ansiosta Citanilla ajaa erittäin mukavasti, dynaamisesti ja ketterästi. Esimerkillistä on myös sen muunneltavuus, kuten toisen takaistuinrivin kaksi erillisistuinta, joilla autosta tulee seitsemänpaikkainen5. Tai takatilan käännettävät selkänojat, joiden ansiosta saat käden käänteessä luotua suuren tavaratilan.

Citanissa on kaikki, mitä kompaktilta Mercedes-Tourer-mallilta sopii odottaakin. Vakuutu sen eduista itse ja tule koeajolle. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

 

1 Saatavilla vain malliin Citan Tourer 111 CDI extrapitkä yhdistettynä henkilöautorekisteröintiin (M1) [Citan Tourer 111 CDI ja BlueEfficiency-paketti yhdistettynä kuusivaihteiseen käsivaihteistoon ja henkilöautorekisteröintiin (M1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 119–115 g/km [*]; teholuokka: A. Todelliset kulutusarvot riippuvat mm. auton painosta ja valitusta varustelusta].
2 Citan Tourer 108 CDI ja BlueEfficiency-paketti yhdistettynä 5-vaihteiseen käsivaihteistoon ja henkilöautorekisteröintiin (M1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 119–112 g/km [*]; teholuokka: B–A. Todelliset kulutusarvot riippuvat mm. auton painosta ja valitusta varustelusta.
3 BlueEfficiency-paketti kuuluu vakiovarustukseen kaikkien moottorivaihtoehtojen ja pituuksien yhteydessä. Se ei kuitenkaan ole saatavilla yhdessä kaksoiskytkentävaihteiston 6G-DCT kanssa.
4 Kaksoiskytkentävaihteisto 6G-DCT on saatavilla lisävarusteena malliin Citan 112 [Citan Tourer 112 ja BlueEfficiency-paketti yhdistettynä kuusivaihteiseen käsivaihteistoon ja henkilöautorekisteröintiin (M1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 143–140 g/km [*]. Teholuokka: C] sekä malliin Citan 112 [Citan Tourer 112 ilman BlueEfficiency-pakettia yhdistettynä 6G-DCT-vaihteistoon ja henkilöautorekisteröintiin (M1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 147–144 g/km [*]. Teholuokka: C]. Todelliset kulutusarvot riippuvat mm. auton painosta ja valitusta varustelusta.
5 Saatavilla vain malliin Citan Tourer 111 CDI [Citan Tourer 111 CDI ja BlueEfficiency-paketti yhdistettynä kuusivaihteiseen käsivaihteistoon ja henkilöautorekisteröintiin (M1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 119–115 g/km; teholuokka: A. Todelliset kulutusarvot riippuvat mm. auton painosta ja valitusta varustelusta.][*] extrapitkä henkilöautorekisteröinnillä (M1).

 

Mukavuus: Se tietää, mikä sisätilassa on tärkeää.

Miellyttävässä sisätilassa mukavuus yhdistyy hyödyllisyyteen: toiminnallisuus ja mukavuus vakuuttavat miellyttävän korkeasta ajoasennosta mataliin ovien reunuksiin, jotka helpottavat autoon nousemista.

Miellyttävässä kuljettajan istuimessa selkää säästävällä sivutuella on hengittävä pinta, se kestää kovaa kulutusta ja sen voi säätää manuaalisesti tarkalleen omiin tarpeisiin korkeussäädettävän ohjauspyörän lailla. Kaikki hallintalaitteet on sijoitettu selkeästi, ja niiden käyttö on yksinkertaista. Helppolukuinen mittaristo parantaa sisätilan ilmettä entisestään. Lisäksi vakiovarusteinen lämmitys- ja ilmastointilaite sekä lisävarusteena saatavat liukuovien sähkötoimiset lasinnostimet edistävät osaltaan miellyttävää ilmanlaatua.

Käytännöllinen säilytyskonsepti tarjoaa paljon toimivaa, mukavasti käsillä olevaa säilytystilaa: hansikaslokeroon mahtuu jopa 8,5 litraa, tuulilasin yläpuolella olevaan vakiovarusteiseen lokeroon 12,6 litraa, ovien säilytyslokeroihin voit säilöä kaksi kertaa 4,1 litran verran tavaraa ja kyynärnojan säilytyslokeroon 8,9 litraa.

Vieläkin tyylikkäämmän sisätilasta saa haluttaessa saatavilla varusteilla sisätilan kromipaketti, sisätilan design-paketti kromi tai sisätilan design-paketti Color.

 

Ajonautinto: Jotta hauska alkaa jo matkalla.

Citan tarjoaa todellista ajonautintoa: kaupungin kapeilla kaduilla hyödyt sen kompaktista kääntyvyydestä, maanteillä tai moottoriteillä voit täysin nauttia sen erinomaisesta vedosta.

Yksi vääntömomentiltaan vahvimmista dieselmoottoreista tehoilla 55 kW1 (75 hv), 66 kW2 (90 hv) ja 81 kW3 (110 hv) tai moderni bensiinimoottori teholla 84 kW4 (114 hv) sopii varmasti mieltymyksiisi. Innovatiivinen BlueEfficiency-tekniikka5 laskee kulutusta ja voi siten säästää budjettiasi. Valitusta moottorista riippuen voimansiirrosta huolehtii tehokkaasti joko 5- tai kuusivaihteinen käsivaihteisto. Lisävarusteena saatava kaksoiskytkentävaihteisto 6G-DCT6 yhdistää käsivaihteiston ajodynamiikan edut automaattivaihteiston mukavuuteen.

Kaikki tekniset komponentit on tarkoin mukautettu toisiinsa – esimerkkeinä ohjaustehostin, erillispyöräripustuksella varustetun alustan jousitus ja iskunvaimennus sekä ärhäkkäästi kytkeytyvät levyjarrut etu- ja taka-akselissa. Niiden ansiosta voit nauttia Citanin ketteryydestä aina rentoutuneesti.

 

Taloudellisuus: Sen tehokkuus kannattaa. Ennen pitkää.

Mercedes-Benzillä tunnetaan erityistä vastuuta tulevaisuuden liikenteen vastuullisesta ja kestävästä toteuttamisesta. Tämä vastuu kannetaan myös Citanin osalta. Juuri kaupunkiliikenteessä Citan täyttää kyseiset vaatimukset esimerkillisesti. Modernien moottoreiden ja innovatiivisen BlueEfficiency-tekniikan5 ansiosta CO2-päästöt ja kulutus ovat alhaisella tasolla. Citan näyttää muillekin esimerkkiä kulutuksellaan, joka alkaa 4,3 litrasta/100 km1.

Myös budjetin kannalta Citan kuuluu voittajiin. Siitä pitävät huolen sen houkutteleva hintataso ja alhaiset ylläpitokustannukset tehokkaan polttonesteen kulutuksen ja jopa 40 000 kilometrin huoltovälien ansiosta.

Modernit moottorit, sähkötoiminen ohjaustehostin sekä vaihtamisajankohdan näyttö muodostavat perustan taloudelliselle ajamiselle. BlueEfficiency-paketin5 avulla voit parantaa autosi tehokkuutta entisestään.

 

Monipuolisuus: Valmis ottamaan kaikki haasteet vastaan.

Citan ihastuttaa paikasta riippumatta. Siinä on jopa seitsemän kutsuvan mukavaa istuinta7 sekä riittävästi säilytystilaa matkatavaroille, joten se tarjoaa parhaat edellytykset mukavalle ja turvalliselle ajolle – olkoon kyseessä retki koko perheen kanssa tai matka rakennustarvikeostoksille.

Miellyttävissä istuimissa on selkää säästävä sivutuki sekä hengittävä ja kovaa kulutusta kestävä pinta. Olo on niissä sellainen, kuin Mercedes-Benz-Tourerilta sopii odottaakin: erinomainen. Korkealaatuisen ja toiminnallisen, monilla käytännöllisillä säilytyslokeroilla varustetun sisätilan ansiosta pitkätkin matkat sujuvat rennosti. Lisävarusteena saatava panoraamakatto kahdella käännettävällä kattoikkunalla luo sisätilaan erityisen valoisan ja miellyttävän tunnelman. Erinomaisen ajomukavuuden lisäksi Citan vakuuttaa jokaiselle istuimelle kuuluvilla kolmipisteturvavyöllä ja turvavyövoiman rajoittimella.

 

Turvallisuus: Turvallisuudessa suuri.

Citan on myös turvallisuusasioissa kehityksen kärjessä: siinä on Adaptive ESP®, jarrutusavustin ja lukkiutumattomat ABS-jarrut sekä ärhäkästi kytkeytyvät levyjarrut etu- ja taka-akselissa, joten se vakuuttaa lyhyillä jarrutusmatkoilla – myös sateella. Pyörien erillisripustus pitää alustan luotettavasti kosketuksessa tienpintaan. Lumessa, lumisohjossa tai hiekalla ajettaessa voit kytkeä ASR-luistonestojärjestelmän halutessasi pois päältä.

Korkeudeltaan säädettävät kolmipisteturvavyöt, joissa on kiristimet ja turvavyövoiman rajoittimet, antavat tehokkaan suojan tiukkoihin tilanteisiin. Varoitusvilkut syttyvät hätäjarrutuksessa automaattisesti.

Citanin vakiovarustukseen kuuluvat huomiovalot, mäkilähtöavustin sekä jopa kuusi turvatyynyä. Kuljettajan turvatyyny, etumatkustajan turvatyyny8 sekä ikkunaturvatyynyt8 ja sivuturvatyynyt8 9voivat pienentää loukkaantumisriskiä onnettomuustilanteessa. Lisävarusteena on saatavana avustinjärjestelmiä, kuten valo- ja sadetunnistin, rengaspainevalvonta8 ja peruutuskamera, joka näyttää auton takana olevan alueen sisätaustapeilissä.

Lisävarusteena saatavan murto- ja varashälyttimen10 avulla voit varmistaa, ettei houkutteleva Citan joudu vääriin käsiin.

 

1 Citan Tourer 108 CDI ja BlueEfficiency-paketti yhdistettynä 5-vaihteiseen käsivaihteistoon ja henkilöautorekisteröintiin (M1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 123–112 g/km [*]; teholuokka: B–A. Todelliset kulutusarvot riippuvat mm. auton painosta ja valitusta varustelusta.
2 Citan Tourer 109 CDI ja BlueEfficiency-paketti yhdistettynä 5-vaihteiseen käsivaihteistoon ja henkilöautorekisteröintiin (M1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 123–112 g/km [*]; teholuokka: B–A. Todelliset kulutusarvot riippuvat mm. auton painosta ja valitusta varustelusta.
3 Citan Tourer 111 CDI ja BlueEfficiency-paketti yhdistettynä kuusivaihteiseen käsivaihteistoon ja henkilöautorekisteröintiin (M1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 119–115 g/km [*]; teholuokka: A. Todelliset kulutusarvot riippuvat mm. auton painosta ja valitusta varustelusta.
4 Citan Tourer 112 ja BlueEfficiency-paketti yhdistettynä kuusivaihteiseen käsivaihteistoon ja henkilöautorekisteröintiin (M1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 143–140 g/km [*]; teholuokka: C. Todelliset kulutusarvot riippuvat mm. auton painosta ja valitusta varustelusta.
Citan Tourer 112 ja BlueEfficiency-paketti yhdistettynä kuusivaihteiseen käsivaihteistoon ja hyötyajoneuvorekisteröintiin (N1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 147–144 g/km [*]. Todelliset kulutusarvot riippuvat mm. auton painosta ja valitusta varustelusta.
5 BlueEfficiency-paketti kuuluu vakiovarustukseen kaikkien moottorivaihtoehtojen ja pituuksien yhteydessä. Se ei kuitenkaan ole saatavilla yhdessä kaksoiskytkentävaihteiston 6G-DCT kanssa.
6 Kaksoiskytkentävaihteisto 6G-DCT on saatavilla lisävarusteena malliin Citan 112 [Citan Tourer 112 ja BlueEfficiency-paketti yhdistettynä kuusivaihteiseen käsivaihteistoon ja henkilöautorekisteröintiin (M1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 143–140 g/km [*]. Teholuokka: C] sekä malliin Citan 112 [Citan Tourer 112 ilman BlueEfficiency-pakettia yhdistettynä 6G-DCT-vaihteistoon ja henkilöautorekisteröintiin (M1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 147–144 g/km [*]. Teholuokka: C]. Todelliset kulutusarvot riippuvat mm. auton painosta ja valitusta varustelusta.
7 Saatavilla vain malliin Citan Tourer 111 CDI [Citan Tourer 111 CDI ja BlueEfficiency-paketti yhdistettynä kuusivaihteiseen käsivaihteistoon ja henkilöautorekisteröintiin (M1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 119–115 g/km; teholuokka: A. Todelliset kulutusarvot riippuvat mm. auton painosta ja valitusta varustelusta.][*] extrapitkä henkilöautorekisteröinnillä (M1).
8 Vakiovaruste Citan Tourer -mallissa henkilöautorekisteröinnillä (M1), lisävaruste hyötyajoneuvorekisteröinnillä (N1).
9 Saatavilla etumatkustalle vain yhdessä kuljettajan ja etumatkustajan sivuturvatyynyjen kanssa.
10 Saatavilla vain Citan Tourer -malliin yhdistettynä hyötyajoneuvorekisteröintiin (N1).

 

Mukava ja ketterä ajaa.

Tilava tila-auto kaikille, joilla on suuria suunnitelmia. Citan tila-auto on mukava pienpakettiauto, jossa on jopa viisi istumapaikkaa. Lisäksi Citan tila-auto ihastuttaa monilla käytännöllisillä säilytystiloillaan, joiden tilavuus on yhteensä jopa 77 litraa.

 

Tunnistettavasti Mercedes-Benzin pakettiauto.

Citanilla on tyylikäs, Mercedes-Benzin pakettiautoille tyypillinen muotoilu ja vastaavasti arvokas ilme, ja niiden myötä se saattaa muiden pakettiautomallisarjojen erinomaisen maineen erehtymättä myös pienten pakettiautojen segmenttiin. Citanin ainutlaatuisessa muotoilussa huomio kiinnittyy erityisesti kaikkialla toistuvaan tarkkuuteen: saumat ja pintojen liitokset on muotoiltu tarkasti, mikä antaa erittäin korkealaatuisen vaikutelman.

Neljä vakioväriä ja kuusi haluttaessa saatavilla olevaa metalliväriä korostavat auton ulkopuolen huolellista viimeistelyä. Citanin ilmettä voi parantaa entisestään lisävarusteisilla paketeilla ulkopuolen Offroad-optiikkapaketti, design-paketti Red, Night-paketti1, ulkopuolen kromipaketti sekä väripaketti.

 

1 Night-paketti on saatavilla vuoden 2019 ensimmäisestä neljänneksestä alkaen.

 

Mercedes-Benzille tyypillistä istumamukavuutta koko perheelle.

Mukavat istumapaikat jopa viidelle hengelle. Matkanteko on mukavaa myös Citan Tourerin takatilassa: kolmenistuttava penkki vakuuttaa kolmella pääntuella, joiden korkeutta voi säätää, sekä kolmipisteturvavöillä kaikilla kolmella paikalla. Jos tarvitaan lisää tavaratilaa suurten esineiden kuljetusta varten, penkki voidaan kääntää osissa ⅓ ja ⅔. Näin Citan Tourerin joustavat kuormausmahdollisuudet voidaan hyödyntää kokonaan.

 

Mercedes-Benz Citan 108CDI KB keskipitkä A2 alk. 30 817,45 €.