Peugeot 308

Peugeot 308

Peugeot 308 & 308 Hybrid

Saatavilla myös lataushybridinä

Peugeotin uusi ilme. Näyttävä uutuus, Peugeot 308 kiinnittää huomiosi vetovoimallaan, vahvalla luonteellaan ja dynaamisuudellaan. Nautit joka hetkestä uuden i-Cockpit® -ohjaamon innovatiivisten ja käytännöllisten teknologioiden ansiosta, jotka viimeistelevät ajokokemuksesi. Ajomukavuuden takaa tehokkuuden ja suorituskyvyn paras yhdistelmä, valitsetpa sitten lataushybridin, bensiini- tai dieselmoottorilla varustetun mallin. Täyssähköinen versio Peugeot e-308 saapuu Suomeen 2023.

 • Lataushybridin sähköinen toimintamatka jopa 66 km

Katso Peugeot 308 hinnasto.

 

Kiinnostuitko? Soita ja kysy lisää Peugeot-myynnistämme!

 

VARAA KOEAJO

 

Peugeot 308

Muotoilu

Dynaaminen muotoilu

Uuden Peugeot 308:n muoto on dynaaminen – katsotpa sitä mistä kulmasta hyvänsä. Sen tyylikkäät, urheilulliset linjat ja rohkeat mittasuhteet korostavat voimakasta persoonallisuutta.

Suurikokoista, pystysuoraa etusäleikköä täydentää pitkä konepelti. Voimaa uhkuvan, lihaksikkaan takaosan aerodynamiikkaa korostaa laskeutuva kattolinja. Se vaikuttaa kokoaan suuremmalta, tukevasti pyörien päälle sijoittuneelta. Erottuva ja virtaviivainen profiili viimeistelee urheilullisen olemuksen.

 

Vetovoimainen

Jo ensi silmäyksellä ihastut uuden Peugeot 308:n vetovoimasta. Kyseessä on ensimmäinen uusi Peugeot-malli uudistuneella vaakunamaisella logolla joka nojaa vahvasti Peugeotin pitkään yli 210 -vuotiseen historiaan.

 

LED-ajovalot vakiona

LED-etuvalot edustavat huipputeknologiaa. Niissä yhdistyvä tyylikkyys ja voimakkuus symboloi uuden Peugeot 308:n dynaamista olemusta. Valoissa on hyödynnetty Peugeot LED - tai Peugeot Matrix LED -teknologiaa . Sapelihampaita muistuttavat LED-päiväajovalot jatkuvat terävinä alas aina etupuskuriin saakka.

 

LED-takavalot vakiona

Myös takavalot ovat näyttävästi muotoillut. Matalat, joko Full LED tai 3D Full LED -tekniikkaa hyödyntävät takavalot korostavat muotoilua. Turvallisuutta lisää takavalojen palaminen myös päiväajovaloilla ajettaessa. Takavalojen kolme raitaa symboloivat merkille tunnusomaista leijonankynsien raapaisua.

 

Peugeot 308

Kuljettajan ympäristö

Modernia teknologiaa

Uuden ergonomisen ja turvallisuutta lisäävän Peugeot i-Cockpit® -ohjaamon ansiosta auton kaikki ominaisuudet ovat helposti käytettävissä. Uusi, kompakti, vakiona lämmitettävä ohjauspyörä (automaattivaihteiset mallit ), johon on integroitu tärkeät radion, median, puhelimen ja ajoavustinten hallintalaitteet istuu hyvin kuljettajan käteen. Vakiovarusteinen suomenkielinen digitaalinen mittaristo tai 3D digitaalimittaristo on selkeä, havainnollinen ja kuljettajan tarpeisiin muokattavissa

Peugeot i-Cockpit® -ohjaamossa on kiinnitetty huomioita myös etumatkustajan matkustusmukavuuteen: Uusi, suomenkielinen 10" kosketusnäyttö sekä uudet virtuaaliset ja personoitavat i-Toggle-pikavalintapainikkeet tuovat viihdekeskuksen uudelle tasolle. Ohjaamosta löytyy paljon hyödyllisiä ja innovatiivisia säilytystiloja.

 

Digitaalimittaristo vakiona

Mittaristo välittää kuljettajalle kaiken tarpeellisen informaation selkeän havainnollisesti. Katseen korkeudelle sijoitettu suomenkielinen 10” digitaalimittaristo on vakiona kaikissa varustetasoissa. GT-versiossa on ainutlaatuinen 3D i-Cockpit® -mittaristo, joka tuo tärkeimmät tiedot vieläkin selkeämmin kuljettajan nähtäville.

Kuljettaja voi personoida mittariston näkymän mieleisekseen ja liikkua eri toimintojen välillä (navigointi, radio/media, ajoavustimet, energiankulutus).

 

Iso kosketusnäyttö vakiona

Suomenkielinen 10” HD kosketusnäyttö on erittäin helposti personoitavissa mahdollistaen useiden kuvakkeiden näyttämisen muun muassa pikanäppäimillä ja on erittäin helppokäyttöinen muistuttaen tablettitietokonetta.

Uudessa Peugeot 308:ssa on täysin uudet, virtuaaliset i-toggle-ohjaimet . Kosketusnäytön alle sijoitetut ohjaimet ovat esteettisesti näyttävät ja ainutlaatuiset. Entistä mukavamman ja turvallisemman matkanteon takaamiseksi jokainen i-toggle-ohjain on personoitavissa suosikkitoiminnon tuomiseksi keskusnäyttöön (ilmastointiasetukset, puhelimen yhteystiedot, radiokanavat, sovellukset jne).

 

Uusi keskikonsoli

 • Keskikonsoli ryhmittelee kaikki auton hallintalaitteet kuljettajan puolelle kääntyvään kaareen
 • Kaari ulottuu erilliseen älypuhelimen langattomaan latausalustaan . Tämän ansiosta kaikki jäljelle jäänyt tila keskikonsolissa on myös etumatkustajan käytettävissä – kaksi mukitelinettä, jopa 34 litraa säilytystilaa mukaanlukien käsinojan alle sijoitettu suuri säilytystila.

 

Aina liitettynä

Uuteen Peugeot i-Cockpit-ohjaamoon kuuluu myös uusimman sukupolven Peugeot i-Connect infotainment-järjestelmä:

 • Matkusta stressittömästi integroidun navigointijärjestelmän avulla. Navigaattoriin sisältyy myös automaattinen TomTom-karttapäivitys ja TomTom-palveluiden tarjoamat reaaliaikaiset liikenne- ja vaaratiedotteet .
 • Lataa älypuhelintasi langattomasti ja peilaa älypuhelimesi sovellukset 10” kosketusnäytölle langatonta Mirrorscreen-peilaustoimintoa käyttämällä.
 • Määrittele oma profiilisi ja pidä näyttösi, tunnelmasi ja asetuksesi omien mieltymystesi mukaisina (jopa 8 käyttäjäprofiilia).

 

Välitöntä hyvinvointia

 • Voit personoida kuhunkin ajotilaan mieltymystesi mukaisen LED-valaistuksen (kahdeksan värivaihtoehtoa).
 • Nauti FOCAL® Premium Hi-Fi -järjestelmän tarjoamasta ylivoimaisesta äänenlaadusta.
 • AQS-järjestelmä tarkkailee autoon sisään tulevan ilman laatua ja käynnistää tarvittaessa automaattisesti sisäilman kierrätyksen. Tätä täydentää Clean Cabin -ilmanpuhdistusjärjestelmä, joka suodattaa sisäilmasta kaasut ja partikkelit. Ilmanlaatu on nähtävissä keskinäytöllä.

 

Vapaus valita

Uuden Peugeot 308:n myötä sinulla on vapaus käyttövoima ja voit nauttia huippuluokan ajomukavuudesta ja erinomaisesta ajonautinnosta.

 • Hemmottele itseäsi lataushybridin monipuolisuudella ja jopa 66 km:n WLTP-mittaustavan mukaisella sähköisellä toimintamatkalla.
 • Polttomoottorivaihtoehtona on moderni PureTech bensiinimoottori, joka on varustettu Stop & Start -järjestelmällä.

 

Tutustu oheispalveluihin

Tutustu oheispalveluihin, jotka on erityisesti suunniteltu helpottamaan matkojasi ja ladattavan hybridiautosi hallintaa: Ota irti kaikki hyöty reaaliajassa tileihisi synkronoiduista, räätälöidyistä palveluista veloituksettoman ja suomenkielisen MyPeugeot -älypuhelinsovelluksen avulla.

 

Peugeot 308

Teknologia

Ajamisen nautintoa

Uudessa Peugeot 308:ssa on suuri määrä kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka tekevät ajamisesta mukavampaa ja turvallisempaa:

 • Pesusuuttimella varustettu 180° HD-peruutuskamera
 • 360° pysäköintikamera
 • Pitkän kantaman katvehälytin

 

Uusi 308 ottaa askeleen kohti puoliautonomista ajamista

 • Mukautuva vakionopeussäädin Stop&Go-toiminnolla
 • Aktiivinen ajolinja-avustin

 

Litiumioniakku (240-400V)

100 % sähköinen toimintamatka jopa 66 km WLTP

 • Akun kapasiteetti on 12.4 kWh sijoitettuna takaistuimien alle, eli se ei vaikuta tavaratilan tilavuuteen tai matkustajien jalkatilaan.
 • e-SAVE -toiminnon ansiosta kuljettaja voi säästää sähköenergiaa ja käyttää sen haluamanaan ajankohtana. Hyödyllinen ominaisuus polttomoottoreilta rajoitetuilla vyöhykkeillä.
 • Akulle myönnetään 8 vuoden tai 160.000 km takuu (vähintään 70% akun latauskapasiteetista jäljellä).

 

Optimoi sähköinen toimintamatka

Ajotilan valinta:

 • Sähköinen ajotila: 100% sähköinen ajotila , maksiminopeus 135 km/h
 • Hybridi: sähkömoottorin ja polttomoottorin vuorottelu energioiden käytön optimoimiseksi
 • SPORT: käyttää kaiken polttomoottorin ja sähkömoottorin tehon maksimaalisen dynaamisen suorituskyvyn aikaansaamiseksi

 

Jarrutusenergian talteenotto

Järjestelmän avulla on mahdollista kerätä talteen jarrutusenergiaa akustoon jarrutettaessa tai nopeutta hidastettaessa (energiaa joka normaalisti menetetään polttomoottoreiden yhteydessä). Jarrutusenergian talteenotolla pidennät sähköistä toimintamatkaa.

Jarrutusenergian talteenottoa voidaan tehostaa ja näin ollen hidastaa auton nopeutta jarrupolkimeen koskematta. Tämä toiminto toimii moottorijarrutuksen tavoin ja tehostaa entisestään akuston latausta.

 

Peugeot 308

Tekniset tiedot

Lataushybridimoottorit

HYBRID 225 e-EAT8:

 • 180 hv (132 kW) PureTech -bensiinimoottori
 • 81 kW sähkömoottori
 • 8-portainen e-EAT8 -automaattivaihteisto

 

HYBRID 180 e-EAT8:

 • 150 hv (110 kW) PureTech -bensiinimoottorin
 • 81 kW sähkömoottori
 • 8-portainen e-EAT8 -automaattivaihteisto

Peugeot 308 HYBRIDin 12,4 kWh litiumioniakun tarjoama sähköinen toimintamatka on jopa 66 km WLTP-mittaustavalla .

 

Täyssähköinen - saatavilla 2023

Uudessa e-308:ssa käytetään täysin uutta sähkömoottoria, joka tuottaa 115 kW (156 hv) tehoa. Toimintamatkaa autossa on yli 400 km (WLTP-syklillä) varustetasosta riippuen.

 

Bensiini- ja dieselmoottorit

Uusi Peugeot 308 on tarjolla uusimman sukupolven Euro 6 -moottoreilla, joiden CO2-päästöt ovat alhaiset. Kaikissa versioissa on Stop&Go -toiminto.

Bensiinimoottori on 3-sylinterinen ja 1.2-litrainen:

 • PureTech 130
 • PureTech 130 EAT8-automaattivaihteisto