Etusivu Uudet autot Škoda - Uudet autot ENYAQ iV on Vuoden Auto Suomessa 2022

ENYAQ iV on Vuoden Auto Suomessa 2022

Skoda ENYAQ iV Tekniikan Maailman sähköautovertailun ykkönen

ENYAQ iV on Vuoden Auto Suomessa 2022

ŠKODA ENYAQ iV on valittu Vuoden Autoksi Suomessa 2022. Samalla ŠKODA teki historiaa ja hattutempun viemällä voiton jo kolmantena vuonna peräkkäin. Auto- ja liikennetoimittajien AuLi ry:n valinta julkistettiin 16.12.2021. ENYAQ iV voitti kärkipaikan myös yleisön suosikkina.

Täyssähkökatumaasturi ŠKODA ENYAQ iV on palkittu arvostetulla Vuoden Auto Suomessa 2022 -tunnustuksella. Tuomaristona toimivien Auto- ja liikennetoimittajat Auli ry:n jäsenten mukaan tämän vuoden uutuuksien valikoima tarjoili värikkään kattauksen.

Himoittua titteliä lähti tavoittelemaan peräti 27 ehdokasta, joista yli puolet oli sähköautoja. Yli sadan auto- ja liikennetoimittajan raati valitsi vuoden 2022 toiselle kierrokselle ja finaaliin kuusi automallia: ŠKODA Enyaq iV, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Mercedes-Benz C-sarja, Peugeot 308 ja Polestar 2.

 

ŠKODA ENYAQ iV

 


 

Vuoden sähköauto 2021

Vuoden sähköauto 2021: ŠKODA ENYAQ iV

Sähköinsinöörit – SIL ry on valinnut ŠKODA ENYAQ iV:n vuoden sähköautoksi. Valinnan takana on sähköalan edustajista koostuva palkintoraati.

Raati perusteli valintaansa muun muassa ”yleisellä ajotuntumalla, pitkällä toimintamatkalla, tilavalla tavaratilalla ja muutenkin škodamaisen riittävillä sisätiloilla.”

Lue lisää Vuoden sähköautovalinnasta täältä.

 


 

ENYAQ iV on Tekniikan Maailman sähköautovertailun ykkönen

ENYAQ iV on Tekniikan Maailman sähköautovertailun ykkönen

Tekniikan Maailman vertailussa keskityttiin ajettavuuden, ääritilanteiden ja tilojen lisäksi pikalatausominaisuuksiin sekä toimivuuteen matka-ajossa. ENYAQ iV vei voiton.

Tekniikan Maailma vertaili sähköiset perheautot. Tulokset kertovat, että ŠKODA ENYAQ iV on vertailun tekijöiden yhteinen suosikki. Autoa luonnehdittiin testissä näin: ”Hieno, mukava ja tilava sähköinen perheauto. Škodan näkemys MEB-perusrakenteesta on yksi markkinoiden parhaista sähköautoista.”

Tekniikan Maailman vertailussa olivat ŠKODA ENYAQ iV:n lisäksi Volkswagen ID.4, Hyundai Ioniq 5 ja Ford Mustang Mach-E. Vertailun mukaan alusta alkaen oli selvää, että kilpailu Škodan ja Volkswagenin välillä on tiukkaa. Epäselvää sen sijaan oli, miten kaksikko sijoittuu kahta muuta kilpakumppania vastaan.

Arvosanat paljastavat tuloksen: ”Volkswagen-konsernin MEB-perusrakenne on erinomainen pohja sähköautolle. Sekä emomerkki Volkswagen että Škoda ovat tehneet hienoa työtä sen jalostamisessa omanlaisiksi autoikseen.”

Tekniikan Maailman vertailu perustuu objektiivisiin havaintoihin ja mittauksiin. ENYAQ iV oli vertailun tekijöiden yhteinen suosikki. Auto sai kiitosta muun muassa hienostuneisuudesta ja näyttävyydestä – niin ulkoa kuin sisältä katsoen. Voiton ratkaisivat ENYAQ iV:n ääritilannekäytös sekä ajovalot.

 

Sähköiset perheautot – Tekniikan Maailman vertailun pisteet

  • ŠKODA ENYAQ iV 80, 8,6 pistettä
  • VOLKSWAGEN ID.4 Pro Performance 77 kWh, 8,5 pistettä
  • HYUNDAI Ioniq 5 Style RWD 73 kWh, 8,1 pistettä
  • FORD Mustang Mach-E RWD 75 kWh, 7,8 pistettä

 

Lue koko artikkeli Tekniikan Maailman sivulta tästä linkistä.

 

 

VARAA KOEAJO

Škoda - Heti toimitukseen -uudet autot