Etusivu Uudet autot Škoda - Uudet autot Uusi Crossover ŠKODA KAMIQ - Ajankohtaista Wetterillä

Uusi crossover ŠKODA KAMIQ

Škoda Kamiq

Škoda laajentaa katumaasturimallistoaan

Škodan katumaasturimallisto jatkaa kasvua. Uuden katumaasturin nimi on ŠKODA KAMIQ. Tämä crossover on jo Škodan kolmas katumaasturimalli Euroopan markkinoilla. KAMIQ-nimi on peräisin Pohjois-Kanadassa ja Grönlannissa asuvien inuiittien kielestä. Sana kuvaa jotakin, joka sopii kuin valettu mihin tahansa tilanteeseen.

Uusi crossover-malli täydentää menestyksellistä KODIAQ- ja KAROQ-katumaasturimallistoa. ŠKODA on julkaissut ensimmäisen kuvan uuden automallin ilmeestä. Kuva antaa esimakua Geneven autonäyttelyssä (5.‒17. maaliskuuta) esiteltävän crossover-mallin ulkonäöstä.

Kamiqissa sisätilojen hyvä ergonomia ja tunteisiin vetoava muotoilu yhdistyvät kaikille ŠKODA-automalleille tyypillisen reiluihin tiloihin. 

KAMIQ on Škodan toinen automalli, jossa uusi sisätilakonsepti toteutuu. Sisätilojen ilmettä hallitsee vapaastiseisova, ihanteellisesti kuljettajan näkökenttään sijoitettu näyttö. Se voi olla jopa 9,2-tuumainen eli yksi autokokoluokan suurimmista. Näyttöä alhaalta rajaava muotoilulinja välittää konepellin muotoilua sisätilaan. Muotoilulinja toimii myös ergonomisena rannetukena kosketusnäytön käyttämistä varten. Muunneltavassa digitaalisessa Virtual Cockpit -mittaristossa on tämän autoko-koluokan suurin 10,25-tuumainen näyttö. Kojelaudan uusi muotoilu jatkaa ulkonäön uutta, tunteisiin vetoavaa muotokieltä. Kojelaudanpäissä ilmasuuttimet yltävät oviverhouksiin saakka, mikä visuaalisesti korostaa Kamiqin sisätilojen väljyyttä.

Edestä katsottuna uuden ŠKODA Kamiqin ilme on voimakas ja itsevarma. Ilmettä hallitsevat leveä ja pysty jäähdyttimen säleikkö, jossa Škodan katumaasturimallien tapaan on kaksoisrivat. Säleikön muotoilu jatkuu konepellin veistoksellisuutena. Korostava vyötärölinja pidentää autoa visuaalisesti ja muodostaa harmonisen muotoyhteyden dynaamisen kattolinjan kanssa. Jykevä hopeanvärinen etuspoileri vahvistaa maasturipiirteitä. Keulailmeen ehdottomana kohokohtana ovat uudet kaksiosaiset ajovaloyksiköt, joiden yläpuolelle päivävalonauhat on sijoitettu. Tätä valoilmettä ŠKODA käyttää nyt ensimmäisen kerran. KAMIQ on myös ensimmäinen ŠKODA, jossa etu- ja takavilkut ovat dynaamiset.

Uusi ŠKODA KAMIQ on 4 241mm pitkä, 1 793mm leveä ja 1 531mm korkea. Akseliväli on 2 651mm. Pitkän akselivälin ansiosta takana matkustavilla on polvitilaa 73 millimetriä. Tavaratilan tilavuus on 400litraa, jonka saa takaistuimen selkänojat kääntämällä suurennettua 1 395 litraan.

Katso lisätietoja skodamagazine.fi sivulta.

Uusi ŠKODA KAMIQ saa ensiesittelynsä Geneven autonäyttelyssä 5.-17. maaliskuuta 2019

Škoda - Heti toimitukseen -uudet autot