Etusivu Yritys Luonto ja ympäristö

Luonto ja ympäristö

Meille Wetteri Yhtiöissä huomisen maailma on tärkeä. Tämän vuoksi meille on tärkeää tiedostaa päätuotteemme, henkilöautojen, aiheuttamat ympäristövaikutukset ja saada asiakkaamme ymmärtämään heidän tekemiensä valintojensa merkityksen.

Henkilöautot kuormittavat ympäristöä koko elinkaarensa ajan. Jokaisen henkilöauton valmistus kuluttaa rajallisia luonnonvaroja ja niiden teollinen tuotanto kuormittaa ilmastoa ja vesistöjä sekä synnyttää jätettä. Henkilöautojen pakokaasut ovat iso yksittäinen kasvihuonekaasujen lähde.

Henkilöautojen ympäristökuormituksesta huolimatta ne ovat elintärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa. Wetteri Yhtiöiden haaste on hakea tasapainotilaa ympäristön kuormituksen vähentämisen ja yhteiskunnan tarpeiden välillä.

Pohjois-Suomen johtavana autokauppiaana Wetteri Yhtiöillä on merkittävä vastuu yhteisen ympäristömme tulevaisuudesta.

Miten vastaamme haasteeseen

Ohjaamme Wetteri Yhtiöiden toimintaa ympäristöystävällisempään suuntaan jokapäiväisillä valinnoillamme. Suosimme yhteistyökumppaneidemme valinnoissa ympäristöasioiden hoitoon sitoutuneita toimijoita ja omaa päivittäistä toimintaamme ohjaa ISO14001–ympäristösertifikaatti.

Uusien henkilöautojen energiatehokkuus on parantunut merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana ja uusien autojen hiilidioksidipäästöjen tasot ovat alentuneet huomattavasti. Tekniset ratkaisut ovat yksi askel oikeaan suuntaan, mutta vähintään yhtä tärkeää on saada auton käyttäjä, asiakkaamme, tiedostamaan ajokäyttäytymisen ja säännöllisten huoltojen merkitys polttoaineen kulutuksen ja päästöjen kannalta.

Myös huolto- ja korjaustoimenpiteet synnyttävät väistämättä jätettä. Hoidamme jätteiden turvallisen jatkokäsittelyn ja lajittelemme syntyvän jätteen kierrätys- ja polttokelpoisuuden mukaan. Huolellisella jätteiden käsittelyllä olemme pystyneet vähentämään vuosittain viisi prosenttia kaatopaikalle menevän jätteen määrää.

Vastuu yhteisestä ympäristöstämme kuuluu meille kaikille. Me Wetteri Yhtiöissä tunnemme vastuumme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti yhteisen ympäristömme ehdoilla.

 

Auton kierrätys

Suomessa on satoja tuhansia autoja, joiden tulisi päästä jo lepoon. Vanhat autot ovat riski liikenteessä ja haitta ympäristölle.

Autovanhukset saa nykyisin luovuttaa ilmaiseksi mihin tahansa Suomen Autokierrätyksen valtuutettuun vastaanottopisteeseen. Auto poistetaan veloituksetta rekisteristä sekä hyödynnetään ja uudelleenkäytetään 95 prosenttisesti. Autosi jatkaa siis elämäänsä ja sinä pääset ajamaan paremmalla kulkupelillä.

Suomen autokierrätyksen sivuilta saat tietoa miksi ja miten auton voi kierrättää.