Etusivu Uudet autot Hyundai - Uudet autot Hyundai-hybridit valmiina ajoon - Hyödynnä nyt 2 500 euron ekoetu

Hyundai-hybridit valmiina ajoon - Hyödynnä nyt 2 500 euron ekoetu

Hyundai hybridimallit - Hyödynnä nyt 2 500 euron ekoetu.

Hyundai tarjoaa laajan valikoiman hybridi-autoja

Oletko valmis huippuluokan polttoainetaloudellisuuteen? Hybridi ei vaadi akun lataamista, oman ajotyylin muuttamista eikä muitakaan kompromisseja. Ladattavalla hybridillä voit hoitaa arkiajosi pelkällä sähköllä ja pidemmillä matkoilla ajoasi avustaa taloudellinen hybridimoottori. Ota käyttöösi edistynyt teknologia, sillä edistys jatkuu – matka jatkuu.

  • Hyundai Ekoetu 2500 €

  • Takuu 7 vuotta ilman kilometrirajaa

Etu voimassa:

  • IONIQ Hybrid Style - malliin
  • IONIQ Plug-In Style -malliin
  • KONA Hybrid Style -malliin

 

Mitä hybridi tarkoittaa?

Hybridi-termi on ollut käytössä alun perin biologiassa, jossa se tarkoittaa kahden lajin risteymää1). Kun kyse on ajoneuvoista, hybridillä tarkoitetaan autoa, jossa on kaksi eri käyttövoimaa. Hyundailla tämä tarkoittaa sähkö- ja polttomoottoria samassa autossa. Hybrideitä on monenlaisia – mikä niistä on juuri sinulle oikea? Yhtä vastausta ei ole, vaan eri ihmisillä on erilaiset tarpeet.

Kevythybridi ja mikrohybridi

Kevythybridiautossa on Start-Stop-järjestelmän lisäksi pieni sähkömoottori, joka avustaa liikkeelle lähtiessä ja siten auttaa vähentämään polttoaineen kulutusta. Hyundailla kevythybridejä on Tucson-mallistossa 1.6- ja 2.0 litraisten dieselmoottoreiden yhteydessä. Hybriditekniikasta puhutaan toisinaan jo silloin, kun autossa on Start-Stop-järjestelmä ja pieni sähkömoottori, joka avustaa liikkeellelähdössä. Käytännössä tällaisessa mikrohybridiautossa polttomoottori sammuu esimerkiksi liikennevaloissa, ja käynnistyy uudelleen, kun kuljettaja nostaa jalan jarrulta tai painaa kytkintä. Kaikissa nykyisissä Hyundai-malleissa on tämä järjestelmä.

Hybridi

Hybridiautosta on kyse silloin, kun autossa on polttomoottori ensisijaisena voimanlähteenä, ja sähkömoottori toissijaisena. Sähkömoottorin käyttämä virta kerätään ottamalla liike-energiaa talteen. Esimerkiksi alamäessä tai auton jarruttaessa auton vauhtia voidaan hidastaa generaattorilla. Se muuntaa pyörivien renkaiden energiaa sähköksi, joka varastoidaan akustoon. Auto hyödyntää kertynyttä sähköä ajamiseen, mutta virtaa riittää vain hyvin lyhyille matkoille. Akustoa ei voi ladata ulkoisesta virtalähteestä. Näistä autoista käytetään hybridin lisäksi termejä täyshybridi ja itselataava hybridi. Auton käyttäminen ei käytännössä eroa polttomoottoriauton käyttämisestä. Hyundain hybridimalleja ovat IONIQ Hybrid ja KONA Hybrid.

Hyundai IONIQ ja KONA hybridi -malit

Ladattava hybridi

Jo nimi kertoo, että ladattavaa hybridiä voi ladata. Ladattavista hybrideistä käytetään myös nimityksiä pistokehybridi ja plug-in-hybridi. Ajon aikaisen energian talteenoton lisäksi akustoon saa virtaa perinteisestä sukopistorasiasta tai sähköauton lataamiseen tarkoitetuista latauslaitteista. Ladattavan hybridin akusto riittää pelkällä sähköllä ajamiseen olosuhteista riippuen tyypillisesti noin viidenkymmenen kilometrin matkalle; kaupungissa jopa pidemmällekin. Sähkömoottorin lisäksi autossa on polttomoottori, joka Hyundailla toimii hybridinä sen jälkeen, kun varsinainen ajamiseen tarkoitettu virta on käytetty. Jos päivittäiset ajot ovat lyhyitä ja lataaminen on helposti hoidettavissa, autolla voi ajaa pitkiäkin aikoja pelkällä sähköllä.

Hyundain ladattava hybridi on IONIQ Plug-in Hybrid.

 
 
IONIQ Hybrid 1.6 GDI Style 141 hv 6-DCT 32 590 € – 2500 € = 30 090 €. IONIQ Plug-in 1.6 GDI Style 141 hv 6-DCT 37 590 € – 2500 € = 35 090 €.
KONA Hybrid 1.6 Style 141 hv 6-DCT-aut 32 590 € – 2500 € = 30 090 €. Hinnat sis. toimituskulut. Kuvan autot erikoisvarustein. CO2-päästöt 26–122 g/km. Yhdistetty kulutus 1,1–5,4 l/100 km. Korkea­jänniteakun takuu 8 vuotta tai 200 000 km, kumpi ensin täyttyy. Ekoetu voimassa erään autoja 31.7.2020 saakka.

Hyundai - Heti toimitukseen -uudet autot