Hyundai NEXO

Hyundai NEXO edustaa Hyundai Motorin polttokennokäyttöisten autojen toista sukupolvea.

Hyundai NEXO

 

NEXO on Hyundain kasvavan ekomalliston teknologinen lippulaiva. Tämä seuraavan sukupolven polttokennoauto pitää sisällään markkinoiden kehittyneintä tekniikkaa, kuten valmiuden autonomiseen ajamiseen, älykkäät kuljettajaa avustavat järjestelmät ja luokkansa puhdikkaimmat voimalinjat.

NEXO on 4 670 mm pitkä, 1 860 mm leveä, 1 900 mm korkea ja sen akseliväli on 2 790 mm. Tavaratilaa mallissa on 461 litraa. Auton toimintamatkaksi luvataan 666 km (WLTP-mittaustavan mukaan).

Hyundai NEXO edustaa Hyundai Motorin polttokennokäyttöisten autojen toista sukupolvea. ix35 Fuel Cell -mallillaan Hyundai oli ensimmäinen polttokennoautojen sarjavalmistuksen aloittanut autonvalmistaja. Hyundai panostaa vahvasti tulevaisuuden päästöttömään liikkumiseen ja tarjoaa jo nyt yhden alan laajimman valikoiman vaihtoehtoisia polttoaineita hyödyntäviä moottoriratkaisuja.

 

Soita ja kysy lisää Hyundai -myynnistämme!

*Oulun toimipisteemme automyynti palvelee myös Kuusamossa.

 


 

Muotoilu

 

Auton vaakalinjoja korostava muotoilu jatkuu sisätiloissa. Leveään kojelautaan on sijoitettu kaksi kookasta LCD-näyttöä. Navigointijärjestelmän näytön koko on huimat 12,3 tuumaa, ja pienempikin ruutu on 7 tuuman kokoinen. Pienempi näyttö antaa tietoa mm. nopeudesta, polttoaineen määrästä ja ajon taloudellisuudesta. Kookkaammassa ruudussa on näytönjakotoiminto sekä uudistettu kotinäkymä navigaattorin, yhdistettävien älylaitteiden ja viihde- sekä tietojärjestelmien toimintojen hallintaan.

 

NEXOn muotoilu on tyylipuhdas ja hillitty, se korostaa auton sulavaa linjakkuutta ja kelluvan katon vaikutelmaa. Tasapainoinen ja saumaton muotoilu vahvistaa keulan leveysvaikutelmaa, jonka täydentävät vaakatasoon sijoitetut, ryhmitetyt led-päiväajovalot. Päiväajovalot on yhdistetty ohuella valolinjalla, joka voimistaa auton keulailmettä. Sulavat muodot jatkuvat auton kylkien kautta perään saakka. Kokonaisuuden viimeistelevät kapeat D-pilarit, jotka sulautuvat saumattomasti takailmanohjaimeen.

Maailman ensimmäinen kolmen yhdistetyn vetytankin järjestelmä ja tankkien kompakti koko mahdollistavat tehokkaan tilankäytön. Sen lisäksi NEXOn akseliväli on 150 mm pidempi kuin ix35 Fuel Cell -mallissa. Tuloksena on markkinoilla olevien polttokennoautojen avarimmat sisätilat.

 

 

Uuden NEXOn toimintamatka yhdellä tankkauksella on lähes 700 km (WLTP-mittaustapa), mikä antaa autolle ykkössijan vertailussa muihin polttokenno- ja akkusähköautoihin. Toimintamatka on kilpailukykyinen myös verratessa perinteisiin polttomoottoriautoihin ja mahdollistaa pitkien matkojen taittamisen vaivattomasti.

 


 

Tekniikka

 

Keulan laajan ilmanottoaukon ja auton takaosassa olevien pienempien ilmakanavien kautta ulkoilman happi saadaan vietyä tehokkaasti polttokennolle, jossa siitä muodostuu tankeista saatavan vedyn kanssa sähköä autoa liikuttamaan.

Polttokennojärjestelmä on aiempaa kevyempi ja sijoitettu autoon kekseliäämmin. Voimalinja kehittää 120 kilowatin (163 hv) maksimitehon ja muhkean 395 newtonmetrin väännön. Niiden turvin NEXO kiihtyy paikaltaan 100 km/h-nopeuteen vain 9,2 sekunnissa ja saavuttaa luokkansa parhaan huippunopeuden 179 km/h.

 

 

Edistyksellinen polttokennojärjestelmä

Uutta kehitystyötä edustava auton perusrakenne sisältää kolme samanlaista vetytankkia. Jokaiseen niistä mahtuu 52,2 litraa vetyä, jonka pakkaustehokkuus on huippuluokkaa. Suuresta polttoainemäärästä huolimatta uuden NEXOn tankkaaminen kestää vain viisi minuuttia.

 

Turvallisuus

 

Täysin uusi Hyundai NEXO saavutti viisi tähteä Euro NCAP -testissä syksyllä 2018. Samalla NEXOsta tuli ensimmäinen polttokennoauto, joka on saavuttanut täydet viisi turvallisuustähteä. NEXO pärjäsi sekä aktiivisessa että passiivisessa turvallisuudessa kaikissa neljässä Euro NCAP -arviointikategoriassa. NEXO suojaa sekä matkustajiaan että muita tien käyttäjiä.

Hyundai - Heti toimitukseen - uudet autot