Etusivu Yritys Rekisteriseloste

Rekisteriseloste

 

Rekisterin nimi

Wetterin asiakasrekisteri

Rekisterinpitäjän nimi ja yhteystiedot

Wetteri -konserni (jäljempänä ”Wetteri”)

Äimäkuja 2, 90400 Oulu

Vaihde 020 778810

Wetteri-konserniin kuuluvat seuraavat yhtiöt: Wetteri Oy, Wetteri Power Oy, Wetteri Yhtiöt Oy, Autotalo Mobila Oy

 

Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö

Wetteri Oy (1814605-9)

Äimäkuja 2, 90400 Oulu 

Yhteystiedot: Sähköposti asiakastiedot@wetteri.fi 

 

Henkilötietojesi käsittelyn lailliset käsittelyperusteet

Edellä kuvattu henkilötietojesi käsittely on sallittu Euroopan unionin tietosuojasäännöksissä seuraavilla laillisilla perusteilla:

  • Rekisteröidyn suostumus
  • Sopimus (käsittelyssä ollessa välttämätöntä Wetterin ja asiakkaan välisen sopimuksen tekemiseksi ja täytäntöön panemiseksi)
  • Lakisääteinen velvoite
  • Yleinen etu (tilastokeskuksen tilastointi)
  • Rekisterinpitäjän oikeutettu etu

 

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietoja voidaan käsitellä Wetterin toiminnan eri osa-alueiden suunnittelussa, laadunvalvonnassa, kehittämisessä, ylläpidossa ja seurannassa. Henkilötietoja voidaan myös käyttää asiakkuuden ja asiallisen yhteyteen perustuvan tapahtumien hoitamiseen, hallinnointiin, kehittämiseen ja analysointiin.

Lisäksi rekisterinpitäjän yhteistyökumppaneilla voi olla tietyin rajoituksin oikeus käyttää tietoja edellä mainittuihin omaan liiketoimintaansa liittyviin tarkoituksiin, esimerkiksi erilaisten yhteisten palvelujen, konseptien ja liiketoimintamallien kehittämiseen ja toteuttamiseen.

Takuukorjauksissa, huolloissa ja muissa vastaavissa toimenpiteissä, joissa käytetään alihankkijoita, siirretään alihankkijoille tarpeelliset tiedot tehtävän suorittamiseksi. 

Tietoja käytetään myös mainontaan, markkinointiin, suoramarkkinointiin ja markkinoinnin kohdistamiseen asiakkaille, viestinnän tunnistamistietoja kuitenkin vain asiakkaan suostumuksen nojalla. Asiakkaalla on oikeus kieltää hänelle kohdistettu suoramarkkinointi.

 

Sinusta mahdollisesti kerättävät henkilötiedot

Asiakkaan nimi, syntymäaika, sukupuoli, kieli, osoite, puhelinnumero sekä markkinointiluvat ja -kiellot sekä asiakkaan henkilötunnus tarvittavissa tilanteissa. Tietosisällössä on myös asiakkaan auton merkki, malli, rekisterinumero, valmistenumero ja muut asiakassuhteen hoitamiseen tarvittavan ajoneuvon tunnistetiedot.

Asiakkuutta ja sopimuksia koskevia tietoja kuten mahdollisia luottohakemustietoja, velkojen perintätietoja, pankkitietoja (ajoneuvojen ostoissa) sekä mahdolliset luottokelpoisuutta koskevat tiedot ja erityiset sopimusehdot.  Asiakkaan tuntemista koskevat tiedot rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä annetun lain (444/2017) mukaan vaadittavat tiedot.

 

Säännönmukaiset tietolähteet

Tietoja kerätään ja ylläpidetään normaalin liiketoiminnan yhteydessä, yhteyshenkilöiden kontaktoinnin yhteydessä sekä asiakkaan ilmoittaessa tietonsa muuten asiakasrekisteriin sähköisesti tai kirjallisesti.

Henkilötietoja voidaan kerätä, tallentaa ja päivittää myös tietojen palvelua tarjoavilta rekisterinpitäjiltä.

 

Henkilötietojen säilyttäminen

Käsiteltävät henkilötiedot Säilytysaika tai sen määrittelyyn käytettävät kriteerit
Koeajolupaa varten säilytettävät tiedot 24 kk
Ajoneuvon arvio 12 kk
Tarjous 24 kk
Liidi/tarjouspyyntö 12 kk
Automyynti kauppa, tilaus ja luovutus 10 v, lakisääteinen velvoite, liiketaloudellinen peruste
Varaosien tiskimyynti 10 v, lakisääteinen velvoite, liiketaloudellinen peruste
Korjaamotapahtuma 10 v, lakisääteinen velvoite, liiketaloudellinen peruste

 

Tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä voi suorittaa ulkopuolisilla tahoilla tietoihin perustuvia tutkimuksia ja asiakastyytyväisyyskyselyjä sekä päivittää asiakastietoja viranomaisrekisteritiedoilla. 

Rekisterissä olevia tietoja voidaan luovuttaa kyseisen merkin maahantuojalle tai tehtaalle takuuseen, huoltoon, myyntiin tai muihin kunnossapitoon ja turvallisuuteen liittyviin toimiin liittyen. Tietoja ei säännönmukaisesti luovuteta EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle ilman rekisteröidyn lupaa. Tietojen siirtämisessä käytetään salattua yhteyttä.

Luovutamme tietojasi seuraaville vastaanottajille, jaamme henkilötietoja ainoastaan siinä määrin, kun se on tarpeen palveluiden ja laadunvalvonnan toteuttamiseksi.

Wetteri voi joutua hätätilanteissa tai muissa yllättävissä tilanteissa luovuttamaan rekisteröityjen henkilötietoja ihmisten hengen ja terveyden sekä omaisuuden suojaamiseksi. 

Lisäksi Wetteri voi joutua luovuttamaan rekisteröityjen henkilötietoja, mikäli Wetteri-konsernin yhtiöistä on osallisena oikeudenkäynneissä tai muissa riidanratkaisuelimissä tapahtuvissa menettelyissä.

Mikäli Wetteri on osallisena fuusiossa, liiketoimintakaupassa tai muussa yritysjärjestelyssä se voi joutua luovuttamaan rekisteröityjen henkilötietoja kolmansille osapuolille.

Vastaanottavat organisaatiot Vastaanottajat
Maahantuontiorganisaatiot Veho Oy Ab
Ford Oy Ab
Oy BMW Suomi Ab
Volvo Finland Ab / Volvo Trucks AB
Volvo Car Finland Oy Ab
Bassadone Automotive Nordic Oy
Länsiauto Oy
Inchcape Motors Finland Oy
NKG Import Finland OY AB
Helkama-Auto Oy
Subaru Nordic Ab
Astara Auto Finland Oy
Autotehtaat Mercedes-Benz Group AG
Opel Automobile GmbH
Rahoitusyhtiöt Nordea
Santander
OP
Lähitapiola Rahoitus Oy
DNB auto Finance Oy
Resurs Bank AB
Danske Bank / Danske Finance
Leasingyhtiöt Secto Automotive
Leaseplan
Vakuutusyhtiöt Fennia
LähiTapiola
If
Turva
Pohjantähti
Pohjola Vakuutus Oy
Nordea
POP-vakuutus
Katsastusasemat (ajoneuvon katsastus
asiakkaan puolesta huollon yhteydessä)
K1 katsastus
Katsastus Team Oy
Fiksu katsastus
Autoilijan avainasemat
Pankkitoiminta Nomentia Oy
Ostolaskujen käsittely Mediusflow
Rekisteröinti Traficom
Tallentava kameravalvonta/vartiointi Securitas
Stanley Security
Arkistointi Nextway Software Finland Oy
Markkinoinnin palveluntarjoajat Gramo Oy
Google Ads, Google MyBusiness
Meta (Facebook, Instagram)
giosg.com Oy
Cybot A/S (Cookiebot)
Sanoma Media Finland
IT -palveluntarjoajat Solteq Oyj
Crasman
Koodiviidakko Oy
Alma Media Oyj
Microsoft
Cabas
Enerius Software
Willsoft
DNA
Tilastot Google Analytics
Autovalmistajan pyytämän asiakastiedon
kerääminen ja välittäminen
Suomen aktiivitieto Oy
Digiloikka Oy
Korjaamon videotarkastus CitNOW Ltd.

 

Rekisterin suojaus

Henkilötietoja säilytetään ja käsitellään luottamuksellisina sekä asiakastietojärjestelmään on oikeudet Wetterin henkilökunnalla siltä osin, kun ne liittyvät työtehtäviin. Asiaton pääsy rekisteriin on estetty tehokkaalla fyysisellä ja teknisellä suojauksella.

 

Tarkastusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia virheellisen tiedon korjaamista ottamalla yhteys rekisterinpitäjään. Rekisteröidyllä on henkilötietolain mukainen oikeus tarkastaa, mitä tietoja hänestä on rekisteriin tallennettu. Tarkastuspyyntö tulee toimittaa Wetterin tekniselle yhteyshenkilölle. Tiedot voi tarkistaa maksutta yhden kerran kalenterivuodessa. 

Jos sinulla on kysymyksiä koskien suorittamaamme henkilötietojesi käsittelyä, sinun tulee ensisijaisesti ottaa yhteyttä rekisterin yhteyshenkilöihin sähköpostitse asiakastiedot@wetteri.fi  tai puhelimitse Wetterin keskuksen kautta 020 7788 10 maanantaista perjantaihin klo 8.00-16.00.

 

Evästeet

Lisätietoja verkkosivustolla käytettävistä evästeistä löytyy wetteri.fi, mobila.fi ja online.wetteri.fi evästeiden hallinnasta.

Sivusto saattaa sisältää myös kolmannen osapuolten evästeitä, kuten mittaus- ja seurantapalveluiden evästeet sekä palveluntuottajien evästeet.