Etusivu Uudet autot Renault - Uudet autot Täysin uusi Renault Clio

Täysin uusi Renault Clio

Täysin uusi Renault Clio

Täysin uusi Renault Clio

Renault Clion viides sukupolvi jatkaa upealla tavalla vuonna 1990 alkanutta tarinaa. Vaikka uutuuden linjoissa on paljon tuttua, Clio on kokonaan uusi. Täysin uusi perusrakenne muodostaa lähtökohdan, jolle on asennettu aiempaa tehokkaammat moottorit. Sisustuksen materiaalit ja varustelu on nostettu paljon korkeammalle tasolle kuin ennen. Kaikesta tästä huolimatta Clion hinnat ovat säilyneet lähes ennallaan.

Uutta

Aivan uusi perusrakenne

Renault haluaa ottaa ympäristön entistä paremmin huomioon, mikä tarkoittaa kulutuksen ja päästöjen alentamista. Yksi parhaista keinoista päästä tuohon tavoitteeseen on pudottaa auton painoa. Niinpä uusi Clio on 50 kiloa aiempaa kevyempi. Sen lisäksi esimerkiksi pohja on tasainen, millä on pienennetty ilmanvastuskerrointa.

Perusrakenne on myös aiempaa lujempi ja jäykempi, millä parannetaan ajo-ominaisuuksia ja mukavuutta. Muutoksia on tehty muun muassa ohjaukseen joka on aiempaa nopeampi ja samalla kääntöympyrää on pienennetty. Mukavuutta on lisätty optimoimalla joustovaroja ja alentamalla melutasoa tuulilasin ääntä eristävällä kalvolla, ovien ja ikkunoiden kaksoistiivisteillä ja monella muulla tavalla.

Myynti alkaa tehokkaalla turbomoottorilla

Uuden Renault Clion myynti käynnistyy tehokkaalla TCe 100 -moottorilla varustettuna. Allianssin sisällä kehitetyssä modernissa moottorissa on muun muassa imuventtiilien ajoituksen ja avautumisen säätö sekä osittain sylinterikanteen integroitu pakosarja.

Uusi moottori kehittää 74 kilowattia (100 hv) ja 160 Nm eli seitsemän kilowattia ja 20 Nm enemmän kuin TCe 90, jonka se korvaa. Samalla kulutus ja hiilidioksidipäästöt ovat alentuneet. Kasvanut teho ja vääntömomentti parantavat lisäksi suorituskykyä. Ensimmäisessä vaiheessa Clio TCe 100 tulee myyntiin käsivalintaisella vaihteistolla ja ennen vuoden loppua sen rinnalle tulee uusimman sukupolven X-Tronic automaattivaihteisto.

Mallivalikoima kasvaa vielä vähän myöhemmin perusmallilla, jonka keulalla on vapaasti hengittävä SCe 75 -moottori. Clio-mallisarjan huipulle tulee TCe 130 -moottorilla ja 7-vaihteisella kaksoiskytkinvaihteistolla varustettu vaihtoehto.

Vuoden 2020 puolella valikoimaan lisätään mielenkiintoinen, taloudellinen malli, Clio E-Tech Hybrid. Siinä on aivan uusi edistyksellinen E-Tech-voimalinja, jossa uusi 1.6-litrainen bensiinimoottori on yhdistetty kahteen sähkömoottoriin ja innovatiiviseen vaihteistoon. Itselataavassa hybridissä on 1,2 kWh ajoakku, jota bensiinimoottori ja jarrutukset lataavat.

Hillitysti kehitetty ulkonäkö ja vallankumouksellisesti muuttunut ohjaamo

Viidennen sukupolven Clio kehitettiin ”Evolution and Revolution” -periaatteella eli jatkuvaa kehitystä ja vallankumouksellisia muutoksia yhdistäen. Vaikka linjoissa on paljon tuttua edellisestä Cliosta, kaikki korin osat ovat uusia. Muotoja voisi kuvailla aiempaa kypsemmiksi ja aikuismaisemmiksi. Oman säväyksensä uuden Clion ulkonäköön tuovat täys-LED Pure Vision -etuvalot, jotka ovat vakiovarusteena kaikissa versioissa.

Vakiona viiden tähden turvallisuus ja monipuolinen varustelu

Täysin uusi Clio kävi jo Euro NCAP:n turvallisuustestissä, mistä se sai Renaultin perinteiden mukaisesti parhaan mahdollisen viiden tähden arvosanan. Uusi Clio oli 22. huipputuloksen saavuttanut Renault-malli. Perustana mainiolle suoritukselle oli Allianssin uusi CMF-B-perusrakenne. Optimoidun korirakenteen lisäksi on muun muassa kehitetty istuimia sekä suunniteltu turvavöiden kiristimet antamaan optimaalinen suoja kaiken kokoisille matkustajilla jokaisella istuinpaikalla.

Kuljettajaa avustamassa on paljon Cliossa ennen näkemätöntä elektroniikkaa. Vakiovarusteena on nyt ensimmäistä kertaa Renault-mallistossa erittäin monipuolisesti toimiva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä. Se tunnistaa autojen lisäksi myös jalankulkijat ja pyöräilijät niin päivällä kuin yöllä. Turvallisuutta lisäävät myös etäisyysvaroitin, kaista-avustin ja onnettomuuden kaikesta huolimatta tapahduttua hätäpuhelujärjestelmä eCall.

Tervetuloa täysin uuden Renault CLIOn ennakkoesittelyyn!

Virallisesti uusi Clio saapuu Suomeen vasta myöhemmin syksyllä, mutta järjestämme ennakkoesittelykiertueen syys-lokakuussa. Kiertueen aikana pääset myös koeajamaan uutuutta. Kiertue Oulun Wetterillä 22.10.2019.

Vakiovarusteena mm.

  • LED-ajovalot
  • aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä
  • kaistavahti ja -avustin
  • vakionopeuden säädin
  • uusi Easy-Link 7” kosketusnäytöllä
CLIO TCe 100 Zen 17 590 €, WLTP CO2 116 g/km, yhd. kulutus 5,2 l/100 km. Hinta sis. toimituskulut 600 €. Kuvan auto erikoisvarustein.

Renault - Heti toimitukseen -uudet autot