LUONTO JA YMPÄRISTÖ

Wetteri

Meille Wetterillä huomisen maailma on tärkeä. Tämän vuoksi meille on tärkeää tiedostaa päätuotteemme, henkilöautojen, aiheuttamat ympäristövaikutukset ja saada asiakkaamme ymmärtämään heidän tekemiensä valintojensa merkityksen.

Henkilöautot kuormittavat ympäristöä koko elinkaarensa ajan. Jokaisen henkilöauton valmistus kuluttaa rajallisia luonnonvaroja ja niiden teollinen tuotanto kuormittaa ilmastoa ja vesistöjä sekä synnyttää jätettä. Henkilöautojen pakokaasut ovat iso yksittäinen kasvihuonekaasujen lähde.

Henkilöautojen ympäristökuormituksesta huolimatta ne ovat elintärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa. Wetterin haaste on hakea tasapainotilaa ympäristön kuormituksen vähentämisen ja yhteiskunnan tarpeiden välillä.

Pohjois-Suomen johtavana autokauppiaana Wetterillä on merkittävä vastuu yhteisen ympäristömme tulevaisuudesta.

Katso video: Wetteri hyödyntää aurinkoenergiaa

Miten vastaamme haasteeseen

Ohjaamme Wetterin toimintaa ympäristöystävällisempään suuntaan jokapäiväisillä valinnoillamme. Suosimme yhteistyökumppaneidemme valinnoissa ympäristöasioiden hoitoon sitoutuneita toimijoita ja omaa päivittäistä toimintaamme ohjaa ISO14001–ympäristösertifikaatti, joka on maailman tunnetuin ympäristöjärjestelmämalli.

Wetteri oli ensimmäinen autokaupan toimija, joka sitoutui autoalan ja valtion väliseen Green deal -ilmastosopimukseen. Sopimuksen myötä olemme sitoutuneet lisäämään henkilöstömme, asiakkaidemme ja eri sidosryhmiemme tietoisuutta ympäristöä vähemmän kuormittavasta autoilusta sekä auttamaan asiakkaitamme tekemään oikeita valintoja näiden omien käyttötarpeidensa perusteella. Lisää tietoa sitoumuksen sisällöstä ja tavoitteista saat sitoumus2050.fi -verkkopalvelusta.

Sitoumuksen tavoitteiden mukaisesti tulemme lisäämään sähköautojen latauspisteiden määrää kaikissa toimipisteissämme sekä asentamaan liikkeidemme katoille aurinkopaneeleita, joilla katamme osan myymälöidemme sähkönkulutuksesta. Tarjoamme myös koti- ja yrityslatauspisteitä asiakkaillemme osana sähköauton hankintaa.

Wetteri Oy Oulu - aurinkopaneelit
Teho nyt
- -
Tuotettu energia
- -
-
CO2-säästöt
- -
-
CO2-säästöt yhteensä
- -
Tuotettu energia yhteensä
- -

Uusien henkilöautojen energiatehokkuus on parantunut merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana ja uusien autojen hiilidioksidipäästöjen tasot ovat alentuneet huomattavasti. Tekniset ratkaisut ovat yksi askel oikeaan suuntaan, mutta vähintään yhtä tärkeää on saada auton käyttäjä, asiakkaamme, tiedostamaan ajokäyttäytymisen ja säännöllisten huoltojen merkitys polttoaineen kulutuksen ja päästöjen kannalta.

Myös huolto- ja korjaustoimenpiteet synnyttävät väistämättä jätettä. Hoidamme jätteiden turvallisen jatkokäsittelyn ja lajittelemme syntyvän jätteen kierrätys- ja polttokelpoisuuden mukaan. Huolellisella jätteiden käsittelyllä olemme pystyneet vähentämään vuosittain viisi prosenttia kaatopaikalle menevän jätteen määrää.

Vastuu yhteisestä ympäristöstämme kuuluu meille kaikille. Me Wetterillä tunnemme vastuumme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti yhteisen ympäristömme ehdoilla.

 

Autojen kierrätys

Suomessa on satoja tuhansia autoja, joiden tulisi päästä jo lepoon. Vanhat autot ovat riski liikenteessä ja haitta ympäristölle.

Autovanhukset saa nykyisin luovuttaa ilmaiseksi mihin tahansa Suomen Autokierrätyksen valtuutettuun vastaanottopisteeseen. Auto poistetaan veloituksetta rekisteristä sekä hyödynnetään ja uudelleenkäytetään 95 prosenttisesti. Autosi jatkaa siis elämäänsä ja sinä pääset ajamaan paremmalla kulkupelillä.

Suomen autokierrätyksen sivuilta saat tietoa miksi ja miten auton voi kierrättää.

 

OTA YHTEYTTÄ
Ja vastaamme kysymykseenne.

Autoalan Green Deal & yhteistyökumppanimme


Autoalan Keskusliitto ja Autotuojat ja -teollisuus ovat allekirjoittaneet 22.11.2018 autoalan ja valtion välisen Green deal -ilmastosopimuksen. Autoalan ja valtion yhteiset tavoitteet tukevat liikenteelle asetettujen hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, ajoneuvojen energiatehokkuuden parantumista sekä biopolttoaineiden ja muiden vaihtoehtoisten käyttövoimien yleistymistä. Green deal on vapaaehtoinen sopimus valtiovallan ja yritysten välillä. Myös me Wetterillä olemme sitoutuneet noudattamaan sopimusta, ja haluamme olla mukana jakamassa uusinta, ajankohtaisinta tietoa alasta eteenpäin mahdollisimman avoimesti. Lue lisää ilmastosopimuksesta.

DEFA:lla on 70 vuoden kokemus autoteollisuudesta ja se on sähköautolatauksen markkinajohtaja Euroopassa. Seinään asennettavien latausasemien ansiosta sähköauton lataaminen kotona on yksinkertaista. Lataus on nopeampaa ja turvallisempaa, ja lisäksi saat tietää kuinka paljon virtaa kulutat. Ladattavan auton hankkimisen yhteydessä saat kauttamme myös DEFA latausaseman asennettuna suoraan kotiisi! Lue lisää sähköautojen latausasemista.

Neste MY uusiutuva diesel on sataprosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistettu korkealaatuinen tuote ja suomalainen innovaatio. Tuote vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia perinteiseen fossiiliseen dieseliin verrattuna. Tuote soveltuu sellaisenaan kaikkiin ajoneuvoihin, ja sillä on ajettu miljoonia kilometrejä vaihtelevissa olosuhteissa. Oulun toimipisteemme yhteydessä toimii Neste MY tankkausasema, ja myös toimipisteen esittelyautot kulkevat Neste MY uusiutuvalla dieselillä. Lue lisää Neste MY:sta.