Etusivu Uudet autot Mazda - Uudet autot Mazdan SKYACTIV® -teknologia

Mazdan SKYACTIV® -teknologia

AJONEUVON SKYACTIV-ARKKITEHTUURI Auton korista ja alustasta koostuva Skyactiv®-alusta on Mazdan ajokokemuksen keskiössä.

Mazdan SKYACTIV® -teknologia

Kun järjestelmän komponentit on suunniteltu toimimaan yhdessä, järjestelmä toimii huipputeholla. Mazda SKYACTIV®-TEKNOLOGIA perustuu tälle yksinkertaiselle idealle. Tehokkuus ei kuitenkaan ole sen ainoa hyöty. Sen tuloksena on myös ylivertainen ajettavuus.

 

Mazda-toimipisteidemme yhteystiedot:

**Oulun toimipisteemme automyynti palvelee myös Kuusamossa.

 


 

Puhtaampia, polttoainetaloudellisempia moottoreita

 • SKYACTIV-G-Bensiinimoottori 
 • SKYACTIV-X – Uuden sukupolven bensiinimoottori 

 

PUHTAAMPIA, POLTTOAINETALOUDELLISEMPIA MOOTTOREITA

SKYACTIV-G-Bensiinimoottori

Tavanomaiset polttomoottorit hyödyntävät vain noin 30 % polttoaineen potentiaalisesta energiasta. Niinpä Mazda rakensi älykkään moottorin. Polttomoottorin rajoja koettelevien SKYACTIV®-G 2,0 L ja 2,5L -bensiinimoottorien polttoainetehokkuus on huomattavasti korkeampi. Niiden puristussuhde on korkeampi kuin tavanomaisessa moottorissa. Yksinkertaistetusti ilmaistuna SKYACTIV®-moottorit voivat puristaa polttoaine-ilma-seoksen sylinterin sisällä äärimmäisille rajoille. Tämän avulla moottori voi vääntää enemmän energiaa irti jokaisesta polttoainepisarasta.

 

SKYACTIV-X – Uuden sukupolven bensiinimoottori 

SKYACTIV-X on uraauurtava, pelkästään Mazdan ajoneuvoissa käytettävä moottori, jossa yhdistyvät kipinäsytytteisen bensiinimoottorin edut – laajenevuus korkeilla kierroslukemilla ja puhtaammat päästöt – ja puristussytytteisen dieselmoottorin edut – ylivertainen alkuvaste ja polttoainetaloudellisuus. Uusi moottorimalli tarjoaa parhaat palat molemmista tekniikoista. SKYACTIV-perheen kolmannelle moottorille on annettu nimeksi ”X”, jolla korostetaan teknologian kaksoisroolia.

Skyactiv-X on moottori, joka muuttaa kaiken. Uraauurtavat suunnittelijamme onnistuivat siinä, missä muut ovat epäonnistuneet. Skyactiv-X polttaa bensiiniä tehokkaammin Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI) -sytytysjärjestelmän ansiosta. Se tuottaa enemmän tehoa vähemmillä päästöillä ja pienemmällä polttoaineenkulutuksella kuin tavallinen bensiinimoottori. Tuloksena on ajonautinto ilman kompromisseja.

 • Teho: 180 HV
 • Polttoainetehokkuus: yhd. 5,4 L / 100 KM
 • Päästöt: 122 G/KM* CO2

 

Diesel- ja bensiinimottorien parhaat puolet yhdessä paketissa 

Skyactiv-X on korkeaa kierroslukualuetta hyödyntävä tehokas bensiinimoottori, mutta se siemailee polttoainetta kitsaasti kuin diesel. Sen kaasunvaste on herkkä, se on tehokas ja parempi ympäristön kannalta.

 


 

Mitä SKYACTIV-X tarkoittaa:

 • Erinomainen polttoainetehokkuus 
 • Hyvä vääntö 
 • Nopea kaasunvaste 
 • Korkea teho
 • Matalat päästöt 

 

Mallit mihin SKYACTIV-X -moottori on saatavilla

 • Täysin uusi Mazda3
 • Täysin uusi Mazda CX-30

 

 

SKYACTIV®-Voimalinjan 6-portainen automaattivaihteisto 

SKYACTIV®-voimalinjan 6-portainen automaattivaihteisto vaihtaa sulavasti ja nopeasti ja takaa tasaisen kiihtyvyyden. Sen kehittynyt ohjausyksikkö varmistaa järjestelmän tarkkuuden, herkkyyden ja tehokkuuden.

 

SKYACTIV® -MT 6-Portainen manuaalivaihteisto 

SKYACTIV®-MT 6-portainen manuaalivaihteisto on rakennettu kuljettajille, jotka rakastavat manuaalivaihteiston tuntua. Tämän nopean ja lyhytsiirtoisen manuaalivaihteiston innoittajana on ollut legendaarinen Mazda MX-5.

 

Mazda - Heti toimitukseen - uudet autot