Etusivu Blogi Uusi autonostaja - nämä asiat sinun tulee ottaa huomioon

Uusi autonostaja - nämä asiat sinun tulee ottaa huomioon!

Teksti: Niklas Määttänen

 

Uutta autoa harkitsevan henkilön tulee ottaa monta asiaa huomioon tulevassa hankinnassaan – varsinkin kun kyseessä on ensiauton ostaja. Auton omistamiseen liittyvät tarpeet ulottuvat huomattavasti pidemmälle kuin pelkästään automerkin ja mallin valintaan. Alla kooste muutamista tärkeimmistä osa-alueista, jotka sinun tulisi ottaa huomioon autoa hankkiessasi. 
 

  • Millaiseen käyttöön auto on tulossa minulle, paljonko ajan vuodessa?
  • Voinko hyödyntää sähköisiä vaihtoehtoja – onko minulla latausmahdollisuutta kotona tai töissä?
  • Haluaisinko päivittää autoni lähitulevaisuudessa, vai olenko valmis pitämään autoa pidempään?
  • Miten auton merkki, malli ja ajohistoriani vaikuttavat vakuutuksiini? 
  • Miten hoidan tulevan autoni huollot ja ylläpidon?

 

Uusi auto kiikarissa

Ennen auton ostamista tulee miettiä, minkälaisen auton itselleen haluaa hankkia. Tässä avainroolissa ovat auton käyttötarpeet ja käyttöympäristö. 

Käyttötarpeet määrittelevät auton korimallin sinun elämääsi sopivaksi. Esimerkiksi farmariauto sopii henkilölle, joka tarvitsee autoonsa tilaa myös kuljetettaville tavaroille - kun taas urheilullisen linjakas coupé sopii vuorostaan kuljettajalle, jonka ei tarvitse huolehtia mahtuuko kyytiin suuria määriä tavaraa tai isoja esineitä.

Ajotarpeet määrittelevät pitkälti auton käyttövoiman. Ajatko pitkiä matkoja vailla latausmahdollisuutta vai lyhyempiä siirtymiä niin, että voit ladata autoa kotona tai työpaikalla? Tarjolla on myös järkeviä vaihtoehtoja kevythybriditekniikalla, jonka avulla voit hyötyä sähköisen voimalinjan tuomista hyödyistä murehtimatta latausmahdollisuudesta.

Vaihtoehtojen laajuus voi pistää pään pyörälle, eikä valintaa välttämättä ole helppo tehdä. Onneksi tarjolla on paljon asiantuntevaa myyntihenkilöstöä, joiden puoleen voi kääntyä silloin, kun päätös omasta autosta junnaa paikallaan. Asiantunteva myyjä osaa käydä kanssasi omat käyttötarpeesi askel askeleeta tarjoten lopussa sinulle juuri oikean vaihtoehdon - johon voit olla tyytyväinen myös pitkään ostoksen jälkeen.

 

Leasing, rahoitus vai kertamaksu?

Oikean automallin löydyttyä niin merkiltään, korimalliltaan ja käyttövoimaltaan pääset valitsemaan auton hankintatavan monesta eri vaihtoehdosta. Nykyään yhä enemmän suosiotaan kasvattavat leasing-palvelut mahdollistavat auton omistamisen ilman äkillisiä huolia ja pelkoa auton arvonalenemisesta. Leasing-palveluita ja sen kaltaisia paketteja tarjotaan niin maahantuonnin kuin jälleenmyyjien osalta. Voit tutustua kätevästi Wetterin tarjoamiin autopaketteihin täältä.

Perinteinen rahoitus on kuitenkin edelleen suosituin vaihtoehto – suurin osa autoa harkitsevista ei halua maksaa sitä kerralla. Merkistä riippuen voit saada autorahoituksen jopa täysin ilman korkoa ja kuluja – lyhennät vain auton kauppahintaan kuukausittain. Rahoituksen mahdollistaa valitsemaan juuri itselle mieluisan mallin järkevällä kuukausihinnalla. Rahoituksella ostettu auto siirtyy myös sinun omistukseesi, kun rahoituskausi on loppunut. 

Auton osto kertamaksulla on nykyään käytössä pitkälti käytettyjen ja edullisempien autojen kohdalla. Joissakin tapauksissa itseltä löytyvän vaihtoauton arvon ja uuden auton erotuksen välinen summa on hyvinkin kohtuullinen, jolloin maksu on kätevä suorittaa kerralla.

 

Autokauppa etänä?

Nykyään monipuoliset kanavat uusien ja käytettyjen autojen etäkauppaan luovat sinulle kuluttajana helpon, turvallisen sekä vaivattoman ostokokemuksen. Auton liittyvät keskustelut voit hoitaa joko nopeasti chat-palvelussa, puhelimitse soittamalla tai WhatsApp-sovelluksessa viestiä laittamalla. Etäkauppa on helppoutensa lisäksi myös huoleton sillä voimme tuoda auton koeajettavaksi suoraan kotiisi. Mikäli haluat tutustua tarkemmin useampaan autoon, voit vierailla fyysisesti liikkeessä, jossa asiantuntevat myyjät auttavat sinua auton hankinnan kaikissa eri osa-alueissa.

 

Turvaa tuleville kilometreille

Ennen kuin voit lähteä kurvailemaan uudella autolla, tulee sinun vakuuttaa auto, vähintään pakollisella tieliikennevakuutuksella. Vakuutusta valitessasi kannattaa huomioida auton arvo ja ikä. Arvokkaammalle autolle on hyvä ottaa tarpeeksi kattava kaskovakuutus turvaamaan tulevia kilometrejä.

Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat kuljettajan ikä ja vakuutushistoria. Tämän lisäksi hinnoittelu vaihtelee automerkin, hankintatavan, ajettujen kilometrien ja kaskovakuutuksen kattavuuden mukaan. Hankkimasi auton mukana voi tulla jopa erillinen vakuutustarjous, mikä sinulla on luonnollisesti mahdollisuus hyödyntää näin halutessasi. Muuten pystyt valitsemaan sinulle sopivimman vakuutustarjouksen joko jo käytössä olevasta vakuutusfirmasta tai ottaa tarjouksen alan muilta toimijoilta.

 

Valtuutettu merkkihuolto varmistaa autosi toimivuuden

Vakuutusten ollessa voimassa, voitkin jo hypätä uuden autosi rattiin ja nauttia matkasta! Jotta uuden auton fiilis pysyisi mahdollisimman pitkään tulee se huollattaa ohjekirjan huolto-ohjelman mukaisesti valtuutetussa merkkiliikkeessä. Uuden auton kohdalla merkkiliikkeessä huollattaminen on pakollista, jotta valmistajan lupaama takuu säilyy.

Vaikka takuuaika omasta autosta olisi mennyt jo umpeen, valtuutettu merkkihuolto takaa autosi asiantuntevan ja tarkan huollon – näin sinun ei tarvitse huolehtia turhia autosi teknillisestä toimimisesta. On hyvä ottaa huomioon myös auton arvon säilyminen. Huolto-ohjelman mukainen merkkihuoltohistoria pitää autosi jälleenmyyntiarvon korkeampana.

Lisäturvaa tuleville huolloille voi hankkia jo auton oston aikana. Eri merkit tarjoavat uusille autoille kattaviakin huoltosopimuksia, mitkä vievät pelon yllättävistä huoltokuluista. Maksat huoltosopimuksesta ainoastaan ennalta määritellyn kuukausihinnan autolyhennyksen yhteydessä (leasing-auton kohdalla sopimuksesta riippuen huollot kuuluvat sopimukseen valmiiksi). 

Käytettyihin autoihin autoliikkeet tarjoavat omia palvelukokonaisuuksia. Mikäli haluat poistaa osan kulumurheista liittyen autosi huoltoon, vilkaise käteviä Wetteri GOSafe ja Wetteri-tili palveluita. Wetteri GOSafe tuo lisäturvaa vaihtoautollesi ja Wetteri-tili mahdollistaa kustannuksiltaan suuremmatkin varaosahankinnat sopivissa kuukausierissä.

 

Pidä auto puhtaana!

Oletko myös miettinyt miten auton yleisilmeen siistinä pitäminen vaikuttaa auton arvon säilymiseen? Auton säännöllinen peseminen pitää auton ilmeen siistinä ja estää varsinkin talvella tiesuolaa aiheuttamasta ikävää korroosiota auton eri osiin.

Meistä kiireisimmille nopeat autojen pesukadut ajavat hyvin asiansa. Tällä saadaan lika nopeasti ja tehokkaasti pois auton pinnoilta. Ainainen keskustelu harjapesun haitallisuudesta auton maalipinnalle voi kuitenkin pistää miettimään muita vaihtoehtoja. Tarjolla on tietty helliä harjattomia pesuja, millä minimoidaan kosketus auton pintaan. Kaikissa olosuhteissa harjattomat pesut eivät kuitenkaan ole tarpeeksi tehokkaita pitämään autoa täysin puhtaana. Monipuoliset fiksauspalvelut ovatkin kasvattaneet suosiotaan viimevuosina, koska monella meistä ei ole tiloja eikä aikaakaan alkaa itse pesemään autoansa.

Ammattitaitoinen tekijä fiksaa autosi niin sisältä kuin ulkoa - hellävaraisesti ja oikeaoppisesti. Näin maalipinta saadaan pidettyä uudenveroisena, pelkäämättä turhien naarmujen muodostumista. Yhtenä uusimmista tuotteista, jota kuluttajat tykkäävät autoihinsa hankkia ovat laadukkaat ja pitkäkestoiset pinnoitteet. Oikein levitettynä pinnoite suojaa autosi maalipintaa pitkään ja helpottaa huomattavasti seuraavia pesuja. Laadukkaille fiksauksessa toteutetuille pinnoitteille myönnetään myös toimintatakuu - joten voit olla varma, että uuden autosi maalipinta on suojattu parhaimmalla mahdollisella tavalla.

 

Muun muassa nämä asiat huomioon ottamalla, varmistat itsellesi huolettoman ja miellyttävän kokemuksen auton omistajana.

Seuraavaksi voitkin katsoa itsellesi sopivaa mallia laajasta vaihtoautovalikoimastamme.

 

 

KATSO VAIHTOAUTOT
 

 


 

Wetterin blogi: autoilun hiljainen tieto hyödynnettävissäsi

Mitä eroa on täyshybridillä ja lataushybridillä? Missä kaikkialla sähköautoa voi ladata ja kuinka se tehdään turvallisesti? Entä kuinka kauas sähköistetyllä autolla voi lähteä matkaan?

Liikenteen sähköistyminen tuo mukanaan paljon uutta. Epätietoisuus aiheuttaa hämmennystä, ja syystäkin.

Onneksi sinun ei tarvitse käydä tätäkään muutosta läpi yksin. Haluamme jakaa kanssasi kaiken, mitä sinun tulee tietää ajoneuvojen uusimmasta kehitysvaiheesta. Myös kaiken hiljaisen tiedon, jota et yleensä kuule. Ainakaan yhdestä paikkaa. Käsittelemme alan uusinta tietoa jatkuvasti suoraan lukuvalmiiksi paketiksi, jotta se olisi käytettävissäsi aina ja heti, kun sitä tarvitset.