Etusivu Uudet autot Škoda - Uudet autot Uusi ŠKODA ENYAQ iv - Ajankohtaista Wetterillä

Uusi ŠKODA ENYAQ iV

Skoda Enyaq iV

ŠKODA ENYAQ iV

Joka solultaan sähköautoksi suunniteltu ENYAQ iV tuo uudenlaista latausta elämään. Se tarjoaa kiehtovia näkökulmia moderniin liikkumiseen ja on täynnä nerokasta teknologiaa, jonka avulla voit tutkia uusia paikkoja, seurata unelmiasi ja löytää ilon asioista, jotka tekevät elämästä elämisen arvoisen.

ENYAQ iV ei tuota lainkaan paikallisia päästöjä, ja jopa 530 km:n (WLTP) toimintamatkansa ansiosta se on mainiosti myös pidemmille matkoille sopiva auto.

 

Uusi hinnasto julkaistu 2.2.

Tutustu ŠKODA ENYAQ iV hinnastoon.

 

 

Soita ja kysy lisää ŠKODA -myynnistämme!

 

VARAA KOEAJO

 


 

Enyaqille menestystä alan kilpailuissa

 


 

Skoda ENYAQ iV

ENYAQ Sportline iV

Joka solultaan sähköautoksi suunniteltu ENYAQ iV tuo uudenlaista latausta elämään – nyt myös nelivetona. ENYAQ iV on täynnä nerokasta teknologiaa, jonka avulla voit tutkia uusia paikkoja, seurata unelmiasi ja löytää ilon asioista, jotka tekevät elämästä elämisen arvoisen.

ENYAQ SPORTLINE iV:n luonnetta korostavat sport puskurit ja mustat ykstyiskohdat. Vakiovarustukseen kuuluvat sport-alusta, progressiivinen ohjaus ja ajoasetuksen valinta. Vain katkaisinta painamalla muuttuu ENYAQ Sportline mukavuuspainotteisesta matka-autosta mutkaisten maanteiden tiukkojen kaarteiden mestariksi.

Uusi ENYAQ SPORTLINE iV on käytännön todiste, että ajaminen voi olla aidosti hauskaa ja samalla ympäristövastuullista. Ketteryyttä ja suorituskykyä ilman paikallisia päästöjä, sekä pitkä toimintamatka yhdellä latauksella: vahvojen ominaisuuksien kokonaisuus. 

 

ŠKODA AUTO toimittaa ENYAQ iV -katumaasturit hiilineutraaleina

ŠKODA ENYAQ iV -katumaasturi ei tuota paikallisia päästöjä lainkaan. ŠKODA AUTO toimittaa täyssähköiset katumaasturit asiakkaille CO2-neutraaleina. ŠKODA dokumentoi kaikki tuotantoprosessissa syntyvät CO2-päästöt ISO-standardien mukaisesti ja on onnistunut tehokkaasti pienentämään hiilidioksidipäästöjä lukuisilla tuotannossa toteutetuilla toimenpiteillä. ŠKODA AUTO kompensoi kaikki tuotannossa väistämättä syntyvät CO2-päästöt sertifioiduilla ilmastonsuojeluprojekteilla kuten tuulivoimapuiston rakentamisella Intiaan. Tämä merkitsee, että ENYAQ iV:llä ajava pystyy täysin vihreään liikkumiseen, jos lataa autonsa vain uusiutuvalla energialla tuotetulla sähköllä.

 


 

Esittely

Täysin uusi ŠKODA ENYAQ iV on paljon enemmän kuin uusi katumaasturimalli. Se tarkoittaa täysin uutta ajattelutapaa. Škodan ensimmäinen täyssähkökatumaasturi tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman tekniikkaan, muotoiluun, autoiluun ja ympäristövastuullisuuteen. Tämän vaikuttavan näköisen auton dynaaminen ajettavuus ja erinomainen kiihtyvyys takaavat ajamisen hauskuuden. Edistykselliset liitettävyysmahdollisuudet ja lukuisat avustinjärjestelmät tekevät siitä luotettavan matkakumppanin. Täysin uusien sisustuksen designvalintojen ansiosta viihdyt sisätiloissa pidemmänkin aikaa. Kaikki nämä asiat yhdessä tekevät ENYAQ iV:stä erityisen monikäyttöisen ja käytännöllisen auton, joka sopii täydellisesti niin perheille kuin aktiivista elämää viettäville ja ennen kaikkea ympäristövastuullisuutta arvostaville kuljettajille. Joka solultaan täyssähköautoksi suunniteltu uusi ENYAQ iV aloittaa täysin uuden luvun ŠKODA AUTON historiassa. Nyt on sinun vuorosi aloittaa uusi luku omassa elämässäsi. Tartu kiinni ohjauspyörästä ja astu sähköllä ajamisen aikakaudelle. Sitä on Simply Clever. Sitä on ŠKODA.

 

Sähköistävä myös ilmeeltään 

Täysin uusi tekniikka on yhdistetty täysin uudenlaiseen muotoiluun. ENYAQ iV on ŠKODA-malliston ensimmäinen automalli, joka on suunniteltu heti alusta lähtien täyssähköautoksi. Itsevarmuutta uhkuvassa katumaasturissa Škodan perinteinen muotokieli on yhdistetty rohkeaan, raikkaaseen ja innovatiiviseen designiin. ŠKODA iV -malliston uusimman tulokkaan kauniit linjat kätkevät taakseen ainutlaatuisen tekniikan.

 


 

Dynaaminen valoilme 

Voimakkaat, terävät linjat saavat ENYAQ iV:n näyttämään dynaamiselta jopa silloin, kun se seisoo paikallaan. Tätä vaikutelmaa korostavat entisestään teräväpiirteiset takavalot. Huippumallisten täys-LED-takavalojen yhteydessä on kristallimaiset elementit ja dynaamiset vilkut. Lisäksi niissä on myös Coming / Leaving Home -animaatiosaattovalotoiminto, joka aktivoituu esimerkiksi silloin, kun auton keskuslukitus avataan tai lukitaan.

 

Aerodynaamisuus ja ajo-ominaisuudet 

On kyse sitten korin muotoilusta, ulkopuolen yksityiskohdista tai yksittäisistä vannemalleista, minimaalinen ilmanvastus heijastuu kaikessa. Akku on sijoitettu auton pohjaan etu- ja taka-akselin väliin, mikä takaa auton optimaalisen painojakauman. Tämän ansiosta auto on erittäin vakaa ja sen ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset. 

 


 

Takaveto tai neliveto, toimintamatka jopa 500* km ja erinomainen ajettavuus.

Tunteisiin vetoava, taloudellinen ja sähköistävä: uusi ŠKODA ENYAQ iV on merkittävä vaihe Škodan sähköllä ajamisen strategiassa. Se on Škodan ensimmäinen sarjatuotantomalli, joka pohjautuu Volkswagen-konsernin täyssähköautojen MEB-perustekniikkaan. Se yhdistää Škodalle ominaiset vahvuudet kuten suuret sisätilat ja tunteisiin vetoavan muotoilun hauskaan ja ympäristövastuulliseen autolla liikkumiseen. Valittavissa on kolme akkukokoa ja viisi tehoversiota. Täyssähkö-katumaasturimalli valmistetaan Škodan päätehtaalla Mladá Boleslavissa.

 

Ensimmäinen MEB-pohjainen ŠKODA: mainio arjen ajoihin ja ympäristövastuullinen, hauska ajettava

Uusi ENYAQ iV on tyypillinen ŠKODA, mutta voimalinjaltaan täysin uusi ja erilainen. Škodan ensimmäinen täyssähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuva auto soveltuu myös pitkille matkoille, sillä sen WLTP-kulutusmittauksen mukainen toimintamatka on jopa 500* kilometriä, ja sen akun voi pikaladata. Auton rakenneratkaisujen ansiosta suunnittelijoiden on ollut mahdollista loihtia ŠKODA ENYAQ iV:n sisätilat täysin uudenlaisiksi. Matkustajille ja matkatavaroille on auton kompakteihin ulkomittoihin nähden erinomaisen paljon tilaa. Muotoilu on sekä tunteita herättävä että moderni. Lisäksi ENYAQ iV:ssä on huippuluokan liitettävyysmahdollisuudet ja tietoviihdejärjestelmät, sekä tietenkin Simply Clever -ratkaisut aitoon ŠKODA-tapaan.

Škodan ensimmäinen täyssähkö-katumaasturi on 4648 mm pitkä, 1877 mm leveä ja 1618 mm korkea. Akseliväli on 2765 mm ja tavaratilan tilavuus 585 litraa. Tavaratilan kuormauskorkeus on katumaasturimalliksi matala, minkä ansiosta painavampienkin tavaroiden kuormaaminen on helpompaa.

* Kaikki mainitut arvot ovat ennakkotietoja

 


 

 

ENYAQ iV valmistetaan Mladá Boleslavissa

ŠKODA ENYAQ iV on Volkswagen-konsernin MEB-perustekniikan ensimmäinen automalli, joka tehdään muualla kuin Saksassa. ENYAQ iV valmistetaan Škodan päätehtaalla Mladá Boleslavissa samalla tuotantolinjalla kuin skaalautuvaan MQB-perustekniikkaan pohjautuvat polttomoottoriautomallit.
 

ŠKODA ENYAQ iV:n sarjatuotanto käynnistyy vuoden 2020 lopulla. Lanseeraus eri maissa on suunniteltu alkuvuoteen 2021. Alkuvaiheessa myyntiin tulee Founder’s Edition -erikoismalli, jossa on erikoisvarustus ja muista ENYAQ-malleista erottuva ulkonäkö. Sitä tullaan valmistamaan 1895 kappaleen rajoitettu erä kunnioittamaan Škodan perustamista vuonna 1895 ja siitä kulunutta 125 vuotta.

 

Tarjolla kaksi vetotapaa, kolme akkukokoa ja viisi tehoversiota

Perusmalleissa on taakse asennettu moottori ja takaveto. Tämä rakenneratkaisu luo tekniikan sillan Škodan automallien historiaan. Tehokkaimmissa malleissa on eteen asennetulla toisella sähkömoottorilla toteutuva neliveto. Tehokkaimmalla ŠKODA ENYAQ iV -mallilla voidaan vetää jopa 1200 kilon perävaunua. Ympäristövastuulliseen ja hauskaan ajamiseen on tarjolla kaikkiaan viisi tehoversiota ja kolme akkukokoa. Valitusta tehoversiosta riippuu, onko autossa takaveto vai neliveto. Tehokkaiden akkujen, pienen vierinvastuksen renkaiden ja katumaasturimalliksi erinomaisen aerodynamiikan (cd alkaen 0,27) ansiosta ŠKODA ENYAQ iV:n toimintamatka on WLTP-kulutusmittauksen perusteella jopa 500* kilometriä.

 

Pikalatauksella akku latautuu 80-prosenttisesti jo 40 minuutissa

ŠKODA ENYAQ iV:n akku voidaan ladata kolmella eri tavalla. Tavallisesta 230 voltin kotitalouspistorasiasta akkua voidaan ladata 2,3 kW:n teholla. Julkisella tai kiinteistöön asennetulla 11 kilowatin latauslaitteella akku saadaan kätevästi ladattua vaikka yön aikana. Silloin akun lataaminen kestää akun koosta riippuen 6‒8 tuntia. Kolmantena vaihtoehtona ovat julkiset latausasemat, joiden lataustavoista nopein on 125 kW:n DC-tasavirtapikalataus. Sillä ENYAQ iV:n akun varaustilan saa nostettua 10 prosentista 80 prosenttiin jo 40 minuutissa*.

 


 

 

IV -mallisto: Sähköä voimalinjassaan hyödyntävistä automalleista tulee osa Škodan maailmaa

ŠKODA iV -malliston sähköä voimalinjassaan hyödyntävissä automalleissa yhdistyvät käytännöllinen toimintamatka, vahvasti tunteita herättävä muotoilu ja ajamisen suuri ilo. Näiden vahvuuksien lisäksi autot ovat mukavia, hiljaisia ja ympäristövastuullisia sekä samalla dynaamista voimaa antavia. Sähkömoottorin vääntö on käytettävissä heti, joten auton kiihtyvyys on jatkuvan vahvaa, eikä vaihteita tarvitse vaihtaa. Monipuoliset liitettävyysmahdollisuudet, auton kattava verkottuminen ja edistykselliset avustinjärjestelmät ovat muita tekijöitä, joiden myötä ŠKODA iV tarjoaa erinomaisen vastineen rahalle. Unohtamatta uudenlaisia, loungetyylisiä ja reiluja sisätiloja.

Uusilla ENYAQ iV -malleilla ŠKODA jatkaa vuoden 2019 lopulla CITIGOe iV- ja SUPERB iV -malleilla käynnistynyttä sähköllä ajamisen strategiasuunnitelmaansa. Škodan strategian mukaan vuoden 2019 ja vuoden 2022 lopun välillä esitellään yli kymmenen erilaista iV-mallia. Nyt kun Škodan perustamisesta on kulunut 125 vuotta, on tullut aika astua sähköllä ajamisen aikakauteen ja tehdä sähköä voimalinjassaan hyödyntävistä automalleista keskeinen osa Škodan maailmaa. Škodan ajoitus on aikaan hyvin sopiva, sillä nyt tällaisilla automalleilla saavutetaan normaaleihin ajomatkoihin riittävä toimintamatka eikä hintakaan enää ole hankinnan este, ja latausasemaverkosto kehittyy jatkuvasti.

 


 

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

ENYAQ COUPÈ iV on muotoiltu aerodynamiikaltaan erinomaiseksi. Tämän muotoilun miellyttävä lisäominaisuus on auton piirteiden kokonaisvaltainen kauneus. Siluetin lisäksi myös korinväriset sivuhelmasuojukset ja erityiset puskurit erottavat ENYAQ COUPÈ iV:n ENYAQ iV -mallista.

 

Vakiovarusteena panoraamalasikatto, jonka kanssa tuulilasi ja takalasi muodostavat yhtenäisen designpiirteen, korostaen auton tyylikästä ilmettä.

 

 

TUTUSTU SKODA -KAMPANJOIHIN

 

Škoda - Heti toimitukseen -uudet autot