Etusivu Uudet autot Hyundai - Uudet autot Hyundai IONIQ 5 - Nyt koeajettavissa!

Hyundai IONIQ 5 - Täyssähköinen kaunotar

Hyundai IONIQ 5

Hyundai IONIQ 5  - Täyssähköinen kaunotar

Sähköisen suunnittelun kauneus - Hyundai IONIQ 5 on Vuoden Auto Suomessa 2022 -finalisti

Henkeäsalpaavan edistyksellinen IONIQ 5 uudelleenmäärittää sähköauton käsitteen. Futuristisella autosuunnittelulla, hämmästyttävällä älyteknologialla, nopealla latauksella ja virtaviivaisella tyylillä varustettu IONIQ 5 on luotu kuljettamaan sinut pidemmälle.

IONIQ 5 on sähkökäyttöinen SUV, jonka henkeäsalpaava muotoilu, erinomainen ajodynamiikka ja supernopeasti latautuva 800 voltin akkujärjestelmä ovat uraauurtavia. Kokonaisuus on rakennettu perusrakenteelle, joka on sähköautoaikakauden tekninen virstanpylväs.

 

Katso uuden IONIQ 5 hinnasto.

 

Soita ja kysy lisää Hyundai -myynnistämme!

*Oulun toimipisteemme automyynti palvelee myös Kuusamossa.

 


 

IONIQ 5 uudistui – mallivuoden 2023 autossa uusi 77,4 kWh:n akku

Hyundai IONIQ 5:n mallivuoden vaihdos tuo autoon joukon uudistuksia, mukaan lukien uuden aiempaa suuremman 77,4 kWh:n akuston. Samalla automallin yhdistetty WLTP-toimintamatka kasvaa 507 kilometriin (takaveto) ja 481 kilometriin (neliveto). Kaupungissa takavetoinen IONIQ 5 kulkee akullisella jopa 710 kilometriä. Uutta on myös akun esilämmitys talvella navigoitaessa pikalatausasemalle.

 

Merkittävimmät uudistukset IONIQ 5:ssä

 • Uusi aiempaa suurempi 77,4 kWh:n akku
 • Akun esilämmitys navigoitaessa pikalatausasemalle
 • Uusi Ultimate-varustetaso, johon sisältyy mm. digitaaliset sivupeilit*
 • Sähkömoottoreiden tehot kasvaneet, myös suorituskyky parantunut
 • Vakiovarusteiset Smart Frequency Dampers -iskuvaimentimet (SFD) parantavat taka-akselin jousituksen vastetta ja lisäävät siten ajomukavuutta

 

Hyundai IONIQ 5 palkinnot

Palkittu IONIQ 5

Hyundai IONIQ 5 putsasi palkintopöydän – voitti World Car of the Year, Electric Vehicle of the Year ja Car Design of the Year -palkinnot. Täyssähköinen Hyundai IONIQ 5 palkittiin New Yorkin kansainvälisessä autonäyttelyssä World Car Awards -kilpailussa kaikissa kolmessa kategoriassa, joissa se oli ehdolla. Vuonna 2021 ensiesitelty IONIQ 5 on ehtinyt voittaa lukuisia arvostettuja palkintoja, muun muassa:

 

 • Paras yritysauto, paras sähköauto perheille, parhaiten suunniteltu auto, paras moottorikäyttöinen innovaatio | 2021 News UK Motor Awards
 • Vertailutestin voittaja viidessä kategoriassa seitsemästä | Auto Bild, Saksa
 • Vertailutestin voittaja neljässä kategoriassa seitsemästä | auto motor und sport, Saksa
 • Vertailutestin voitto | Auto Zeitung, Saksa
 • Neljä palkintoa, mukaan lukien vuoden auto -titteli | Auto Express New Car Awards 2021
 • Finalistina Euroopan Vuoden Auto -kilpailussa | European Car of the Year 2022 -finalisti
 • Vuoden Auto 2022 Saksassa | German Car of the Year (GCOTY)
 • Vuoden Auto 2022 Iso-Britanniassa| UK Car of the Year Award (UKCOTY)
 • Vuoden Auto 2022 Ruotsi | auto motor und sport, Ruotsi
 • Vuoden Auto 2022 Virossa
 • Vuoden Auto 2022 Tanskassa
 • Vuoden Auto 2022 Sveitsissä
 • Vuoden Auto 2022 Irlannissa
 • Paras sähköauto, Paras innovaatio ja Paras design -palkinnot | Vuoden auto 2022 Liettua

 

Miksi IONIQ 5

 • Virran ulosotto (V2L) vakiona koko mallistossa
 • Hyundai-konsernin uusi E-GMP-alusta on täysin sähköautoille kehitetty ja mahdollistaa mm. avarat ja muunneltavat sisätilat, joissa matkustaminen on ensiluokkaisen mukavaa sekä nopean latauksen
 • 800 V -akkujärjestelmä ei tarvitse erillistä adapteria ja mahdollistaa todella nopean lataamisen. Optimaalisissa olosuhteissa 100 km on mahdollista ladata 5 minuutissa ja 80 prosenttiin 18 minuutissa
 • Yhdistetty toimintamatka 507 km (takaveto) / 481 km (neliveto) WLTP-mittaustavan mukaan
 • Vetokyky 1600 kg jarrullista / 750 kg jarrutonta perävaunumassaa
 • Auton takuu 5 vuotta ilman kilometrirajaa, korkeajänniteakun takuu 8 vuotta / 160 000 km

 

 

VARAA KOEAJO

 

 

 

Katso video: Täysin uusi Hyundai IONIQ 5.

 

Puhdaslinjainen. Erottuva. Ikoninen. Konseptiauton innovatiivisuus tuotantoautossa.

IONIQ 5 on tyylipuhdas tulkinta modernista ajoneuvomuotoilusta, jossa monimutkainen muotokieli on korvattu selkeillä linjoilla ja minimalistisilla rakenteilla. Clamshell-tyyppinen konepelti ulottuu auton koko leveydelle korostaen ikonista ja huipputeknistä olemusta. Kuution muotoisista pikseleistä koostuvat LED-ajovalot ovat keulan kruununjalokivet, ja ne loistavat myös kaikissa tulevissa IONIQ-malleissa.

 

Clamshell-tyyppinen konepelti

Konepellin sileän ja saumattoman muotoilun kantavana ajatuksena on minimalismi. Clamshell-tyyppinen konepelti ulottuu auton koko leveydelle muodostaen puhdaslinjaisen ilmiasun.

Tunnusomainen Z-grafiikka

IONIQ 5:n kulmikas, lähes geometrinen ulkonäkö perustuu tarkasti mallinnettuihin pintoihin ja muotoihin. Ovien graafinen ulkonäkö yhdistää auton etu- ja takaosan Z-kirjaimen muotoiseksi kokonaisuudeksi.

Dynaaminen sivuprofiili

Lyhyt keula ja virtaviivainen kattolinja antavat IONIQ 5:lle urheilullisen silhuetin. Jyrkästi viistetty C-pilari ja kehyksettömät ikkunat korostavat dynaamista olemusta.

Kajastuksesta kirkkauteen: 256 erillistä pikseliä

Näe ja tule nähdyksi – ikonisen keulan kruununjalokivet ovat 256:stä erillisestä pikselistä koostuvat LED-ajovalot.

Selväpiirteiset ja valovoimaiset takavalot

Innovatiivinen LED-valosuunnittelu ulottuu myös auton takaosaan. Viisi tyylikästä linjaa heijastavat ja korostavat IONIQ 5 -mallin linjoja.

 


 

Sähköautoilun tulevaisuus on nyt

Lataa 10 prosentista 80 prosenttiin 18 minuutissa. IONIQ 5 on rakennettu E-GMP-pohjalevylle, joka on laatuaan ensimmäinen Hyundai Motor Groupin nimenomaan täyssähköautolle suunnittelema. Tämä mahdollistaa lataamisen sekä 800 voltin että 400 voltin jännitteellä – huippuluokan latausteknologiaa, joka pitää autosi liikkeellä viiveettä ja tehokkaasti.

 

E-GMP:n johdolla sähköiselle aikakaudelle

IONIQ 5 on ensimmäinen Hyundain uudelle Electric-Global Modular Platform (E-GMP) -perusrakenteelle rakennettu auto. Akkukäyttöisille sähköautoille erityisesti suunniteltu perusrakenne tarjoaa nopeampaa lataamista, pidempää toimintamatkaa, suurempia sisätiloja ja parempaa ajohallintaa. Etu- ja taka-akselien väliin sijoitettu akusto puolestaan varmistaa ihanteellisen painojakauman sekä ajovakautta parantavan matalan painopisteen.

Tehokas 800 voltin tekniikka

IONIQ 5 on yksi ensimmäisistä tuotantoajoneuvoista, joka on varustettu 800 voltin akkujärjestelmällä. Järjestelmä latautuu erittäin nopeasti, toimii huipputehokkaasti ja on ihanteellinen niin kooltaan kuin painoltaan. 

Suorituskyky - 0-100 km/h 5,3 sekunnissa. 

Sähköinen kiihtyvyys on aina ollut hauskaa, mutta IONIQ 5 vie hauskuuden uudelle tasolle. Auton edistyksellinen uusi voimalinja antaa käyttöösi sanattomaksi vetävän suorituskyvyn, välittömän väännön ja kiihkeän kiihtyvyyden.

Yksi tai kaksi sähkömoottoria ja pitkä toimintamatka

IONIQ 5 on saatavilla kahden sähkömoottorin nelivetoversiona tai yhden sähkömoottorin takavetoversiona. Hyundain huipputeknisen osaamisen ansiosta IONIQ 5:n toimintamatka on jopa 481 km.

Vetomassa - Sähköauton vetokapasiteetti? – Kyllä.

Tarvetta muutolle tai muulle tavaran kuljetukselle? Ei ongelmaa. IONIQ 5 tarjoaa poikkeuksellisen, jopa 1 600 kg:n vetomassan ja 605 Nm:n vääntömomentin nelivetoisessa versiossa, joten raskaammankin taakan siirtäminen sujuu peräkärryn kanssa kätevästi samalla autolla, kuin muutkin arjen kulkemiset.

Kattoon integroidut aurinkopaneelit.

Innovatiivinen aurinkopaneelikatto kerää aurinkoenergiaa ja varastoi sen akustoon. Reaaliaikainen akun lataustaso ja aurinkopaneelikaton energiavirtaus voidaan tarkistaa ohjaamon integroidusta näytöstä, joka kokoaa kaikki ajotiedot ja toiminnot yhteen paikkaan.

Säädettävä regeneratiivinen jarrutus

Regeneratiivisen jarrutus maksimoi IONIQ 5:n toimintamatkan. Ohjauspyörän takana sijaitsevilla vaihtosiivekkeillä voit tehostaa joko auton hidastuvuutta tai akun ajonaikaista latautumista.

Huippuluokan liitettävyys

Täysin uusi IONIQ 5 on varustettu uusimmalla älytekniikalla ja huippuluokan Bluelink® Connected Car Services -palvelulla, jonka kautta voit hallita autoasi älypuhelimella tai äänikomennoilla. Lisäksi navigointijärjestelmään sisältyy Hyundain LIVE-palvelu, jonka avulla voit etsiä reaaliaikaista tietoa liikenteestä sekä lähialueiden pysäköinnistä ja latausasemista.

Bluelink® tarjoaa saumatonta liitettävyyttä ja älykkäitä ominaisuuksia, jotka tekevät ajamisesta mukavampaa.

 


 

Aja, työskentele, rentoudu, elä

IONIQ 5 on koti kaukana kotoa. Etuistuimilla voi rentoutua taittamalla ne lepoasentoon esimerkiksi auton latauksen ajaksi, ja uuden EV-perusrakenteen ansiosta sen sisätilat tarjoavat poikkeuksellisen avaran ja mukavan matkustuskokemuksen.

 

Integroitu näyttö

Tyylikäs modulaarinen kojelauta sisältää kaksi integroitua näyttöä: 12,25 tuuman infotainment-kosketusnäytön ja 12,25 tuuman huipputeknisen digitaalimittariston.

Sähkölaitteiden lataaminen auton sisällä

Vehicle-to-Load-tekniikalla (V2L) voit käyttää mitä tahansa laitetta tai ladata enintään 3,6 kW:n sähkölaitteita 220 V:n pistokkeesta. Voit myös ulkoiseen latausporttiin kytkettävällä adapterilla käyttää tai ladata jopa 3,6 kW:n sähkölaitteita auton ulkopuolella.

Monipuolisesti säädettävät etuistuimet

Nauti etuistuimien ensiluokkaisesta mukavuudesta. Voit laskea selkänojan yhdellä napin painalluksella lepoasentoon ja ottaa latauksen aikana vaikkapa virkistävät päivätorkut. Saatavilla Premium -varustetasossa.

Liukuva keskikonsoli

Mukauta matkustamoa tarpeisiisi. Keskikonsoli voidaan liu’uttaa takaistuinten eteen työtasoksi tai vaikkapa piknik-pöydäksi.

Takaistuimen mukavuus

Takana matkustavat voivat myös nauttia keskikonsolin ominaisuuksista, kuten mukitelineistä, langattomasta älypuhelimen latauksesta ja USB-porteista. Takaistuimia voi myös liu'uttaa taakse- tai eteenpäin jopa 135mm.

Luonnon inspiroima ympäristöystävällinen sisustus

Kestävä kehitys on koko IONIQ-tuotemerkin ytimessä. IONIQ 5:n sisätilat on valmistettu ekologisesti kestävistä materiaaleista, kuten kierrätetyistä ja luonnonmukaisista kuiduista ja ympäristöystävällisesti tuotetusta nahasta, joka on värjätty pellavansiemenöljypohjaisilla tuotteilla. Materiaaleissa on hyödynnetty esimerkiksi kierrätettyjä PET-muovipulloja.

 


 

Huippuluokan turvallisuutta ja edistyksellisiä ajoavustintoimintoja

Hyundai IONIQ 5 on varustettu mielenrauhaa lisäävällä Hyundai SmartSense-teknologialla, jonka älykkäät turvallisuus- ja

 

Tason 2 autonominen ajo

IONIQ 5 on ensimmäinen Hyundai-malli, joka sisältää tason 2 autonomisen ajamisen mahdollistavan Highway Driving Assist II -järjestelmän.

Edistyksellinen HUD-näyttö

Tuulilasiin heijastava 44-tuumainen HUD-näyttö edistää ajoturvallisuutta ja ohjaa sinua turvallisesti ympäri maailmaa. Se heijastaa kuljettajan näkökenttään tärkeitä ajonaikaisia tietoja, kuten ajonopeuden ja kaistanvaihto-ohjeet.

360 asteen kamerajärjestelmä (SVM)

Ahdas pysäköintihalli? Pieni autopesula? Ei ongelmaa. IONIQ 5:n kamerat muodostavat 360 asteen näkymän auton ympäristöstä, mikä helpottaa ahtaissa tiloissa ajamista.

 

 

VARAA KOEAJO

 

Hyundai - Heti toimitukseen - uudet autot