Etusivu Uudet autot Honda - Uudet autot Uusi Honda CR-V - Ajankohtaista Wetterillä

Honda CR-V

            

Honda CR-V

Soita ja kysy lisää Honda -myynnistämme!

*Oulun toimipisteemme automyynti palvelee myös Kuusamossa.

 

TERVETULOA VIIHTYMÄÄN

Mukavuus ja helppokäyttöisyys ennen kaikkea.

CR-V on suunniteltu niin, että menitpä mihin tahansa, autosi kerää katseita. Sisusta on ylellinen ja avara, jalkatilaa riittää kaikille. Menitpä minne tahansa, yksin, perheen kanssa tai kuljetat isoja ja hankalan muotoisia tavaroita, CR-V on juuri oikea valinta.

DYNAAMINEN AJETTAVA

Mene minne vaan, CR-V vie sinut perille.

Uuden CR-V:n voimanlähteenä on edistyksellinen 1.5 VTEC TURBO -bensiinimoottori joko 6 -vaihteisena manuaalina tai 7 -vaihteisena CVT -automaattina. Uusi CR-V on mainio kumppani viemään sinut perille niin ajettavuuden kuin mukavuudenkin kannalta.

HYVÄNOLON TUNNE

Tunnelma, jonka haluat kokea.

Valitset sitten nahkaisen tai ylellisen kangassisustuksen huomaat, mitä tarkoitamme. Se on tunne, joka luo turvallisuutta ja mukavuutta. Tarkistele sisustaa vielä lähemmin, löydät paljon muitakin edistyksellisiä yksityiskohtia.

Tyyllikkäitä yksityiskohtia
Uudet, modernit materiaalit miellyttävät silmää aina tuulettimien kehyksistä, oven kahvoihin ja lämmityslaitteen säätimiin.

Monikäyttöisyys
Monikäyttöisessä keskikonsolissa on kolme asentoa, kokonaan avattuna siihen mahtuu isompiakin esineitä.

EDISTYKSELLISET OMINAISUUDET

Kaikki mitä tarvitset on kätesi ulottuvilla.

Monivärinen TFT -näyttö antaa kuljettajalle kaiken tarvittavan tiedon suoraan eteesi. Me annoimme sille nimen "kuljettajan monitoiminäyttö", eli näyttö, josta kuljettaja näkee helposti keskeiset tiedot.

Näytölllä
Voit helposti muuttaa monitoiminäyttöä joko käyttämällä valintapainikkeita tai käyttää äänikomentoja valitaksesi eri toimintoja esim SMS, tai sähköpostinäytön, audio -laitteen, puhelinmuistion, nelivetojärjestelmän vaiheet, ja jopa huoltomuistusjärjestelmän tiedot.  

MYÖS HYBRIDI

Uusi CR-V on saatavana myös Hybridinä.

Maailman suosituin SUV vastaa myös tämän päivän haasteisiin, sillä CR-V on saatavana myös Hybridinä. Siinä yhdistyy 2.0 -litrainen bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria, jotka vievät sinua ja matkustajiasi paikasta toiseen tehokkaasti ja erittäin taloudellisesti.

 

VARAA KOEAJO

 

 

Tutut linjat täysin uudessa paketissa

Honda CR-V:n suosiosta johtuen sen tyyli ja filosofia on säilytetty ennallaan. Nopeasti katsottuna viidennen sukupolven CR-V:n profiili vaikuttaa tutulta, vaikka todellisuudessa kaikki on uutta perusrakenteesta alkaen. 

Edestä huomaa, että CR-V on edeltäjäänsä leveämpi. Keulan tyyli on yhtäläinen Hondan viimeaikaisten mallien kanssa ja autossa on varustetasosta riippumatta aina LED-valot vakiona. Sivulta näkee 32 mm pidentyneen akselivälin, mutta korin pituus on ennallaan eli pyörät ovat nyt lähempänä kulmia. Pyöräkoko on perusmallissa 17 tuumaa. Seuraavat varustetasot tuovat mukanaan 18-tuumaiset pyörät ja huippumalli-Executivessa on vakiona 19-tuumaiset pyörät. Sivulta havaitsee myös reilusti kasvaneen maavaran, josta on hyötyä monella eri tavalla. 

Tuulitunnelissa hiotut aiempaa jykevämmät muodot päättyvät perään, jota hallitsevat tyylikkäät, lähes veistokselliset takavalot, jotka kromilista yhdistää toisiinsa. Kaksoispakoputki viestii CR-V:n parantuneesta suorituskyvystä ja hyvistä ajo-ominaisuuksista sekä siitä, että jokaisessa Hondassa on ripaus urheilullisuutta. 

Pieni ilmanvastus alentaa kulutusta ja melutasoa, joten sitä on tavoiteltu uudessa CR-V:ssä monin tavoin. Jokainen korin yksityiskohta on viimeistelty huolella ja esimerkiksi edessä ilmavirta ohjataan tuulilasinpyyhkijöiden yli niin, etteivät ne nosta ilmanvastusta. Etusäleikkö on aktiivinen sulkeutuen silloin, kun moottori ei tarvitse ylimääräistä jäähdytystä. Myös auton pohja on tasainen, mistä on aerodynamiikan lisäksi iloa maastoajossa. 

 

 

Tilaa jopa seitsemälle

Honda suunnitteli CR-V:n täysin uudelleen, minkä ansiosta matkustamon sisätilat ovat kasvaneet, vaikka koriin ei tullut lisää pituutta. Takana on 50 mm enemmän jalkatilaa kuin ennen. Myös hartia- ja pääntilat ovat kasvaneet edelliseen sukupolveen verrattuna. Monikäyttöisyyttä parantaa 7-paikkaisessa versiossa takapenkin 150 mm pituussäätö, jonka avulla voidaan lisätä joko takana matkustavien mukavuutta tai kasvattaa tavaratilaa. 

Ensimmäistä kertaa CR-V:n historian aikana se on saatavana myös kolmannella istuinrivillä varustettuna. Mikäli lisäistuimia ei tarvita, keskeltä jaetut istuimet voidaan taittaa yksitellen alas tavaratilan lattiaan. Suomessa 7-paikkaisuus on saatavana Lifestyle-varustetasoon.  

Tavaratila on 561 litraa ja se on 160 mm leveämpi kuin ennen, mikä lisää käytännöllisyyttä. Takaistuimet taitettuna tavaratilan pituus on 1 830 mm, mikä on peräti 250 mm enemmän kuin edellisessä CR-V:ssä. Tavaratilan lattian voi asentaa kahteen tasoon, joista ylemmässä tavaratila on täysin tasainen takaluukusta eteenpäin. Saatavana on sähkökäyttöinen takaluukku, joka aukeaa käsin koskematta heilauttamalla jalkaa puskurin alla. Sähkötakaluukun aukeamiskulman voi säätää haluamakseen ja sen voi myös pysäyttää melkein mihin tahansa asentoon. 

Matkustamossa on runsaasti tilaa myös pienille esineille ja vakiovarusteisiin kuuluu mm. neljä USB-pistoketta (ei Comfort), joista puhelimet ja muun elektroniikan saa ladattua. Keskikonsoli on muokattavissa, ja sinne mahtuu helposti jopa kannettava tietokone. Ovitaskut ovat huomattavasti suuremmat kuin ennen, jotta kaikki tarpeellinen mahtuisi helposti mukaan. 

Ohjaamon laatuvaikutelma on nostettu erittäin korkealle tasolle materiaalien ja värien valinnalla. Tärkeimmät pinnat ovat pehmeäpintaisia ja miellyttäviä koskettaa. Katkaisimet on sijoitettu ergonomisesti ja niiden määrää on vähennetty. Informaatiota on tarjolla runsaasti, sillä mittaristossa on 7-tuumainen tietoruutu, johon ajaja voi valita mieleistään tietoa, kuten navigaattorin ohjeet tai nelivetojärjestelmän reaaliaikaisen tilanteen. Tietoa saa jaettua myös omasta älypuhelimesta tai tietokoneesta, sillä Comfort-varustetasoa lukuun ottamatta CR-V:ssä on Apple CarPlay ja AndroidAuto. 

 

 

Uusi turbomoottori ja keväällä hybridi

Honda CR-V tulee myyntiin 1,5 TURBO -moottorilla varustettuna. Tehokkain tähän mennessä Euroopassa myynnissä ollut voimanlähde tarjoaa hyvän suorituskyvyn ja taloudellisuuden. Civicistä tutun moottorin ominaisuuksia on hiottu muun muassa nelivetoon sopiviksi. 

Kuusivaihteisen käsivalintaisen vaihteiston kanssa suurin teho on 127 kW (173 hv) ja vääntömomentti on 220 Nm. CVT-automaattivaihteiston kanssa moottori kehittää 142 kW (193 hv) ja suurin vääntömomentti on 243 Nm. Vääntömomentti on molemmissa vaihtoehdoissa käytettävissä hyvin laajalla käyttöalueella 2 000 – 5 000 r/min, mikä tekee ajamisesta miellyttävää ja vähentää vaihtamistarvetta.

Honda on kehittänyt uuden CVT-vaihteistonsa erityisesti turbomoottoreihin sopivaksi ja samalla poistanut siitä portaattomia vaihteistoja vaivanneen ”kuminauhamaisen” tunteen. Vaihteiston toiminta on hyvin samanlaista kuin kaksoiskytkinvaihteistoissa. Vaihteistoon on vielä lisätty kaksi elektronista apua. Jarrutettaessa se vaihtaa automaattisesti pienemmälle, mikä lisää moottorijarrutusta ja vähentää jarrujen kulumista. Fast off -toiminto puolestaan jättää moottorin kierrokset korkealle esimerkiksi tilanteissa, missä suunnitellaan ohitusta. Suomessa CR-V on CVT-vaihteiston kanssa aina nelivetoinen.    

Honda CR-V on toistaiseksi saatavissa vain 1,5 TURBO -moottorilla varustettuna. Pariisin autonäyttelyssä lokakuun alussa esitellään CR-V Hybrid i-MMD, joka saadaan Suomeen keväällä 2019. Dieselmoottoria uuteen viidennen sukupolven CR-V:hen ei tule tarjolle. 

 

 

Mainio ajettava tiellä ja sen ulkopuolella

Honda alkoi 2010-luvulla investoida entistä enemmän autojensa alustan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Tämän panostuksen konkreettisesta tuloksesta päästiin nauttimaan ensimmäistä kertaa vuonna 2017 uuden Civicin myötä. Nyt työn tuloksista saadaan nauttia uudessa CR-V:ssä.

CR-V:n kori on aiempaa kevyempi, mutta samalla paljon jäykempi. Erilaisten suurlujuusterästen käyttö korissa on kasvanut edellisen sukupolven yhdeksästä prosentista 36 prosenttiin. Sekä korin vääntö- että taivutusjäykkyys ovat kymmeniä prosentteja suuremmat kuin ennen. Tämä luo hyvän perustan erinomaisille ajo-ominaisuuksille sekä korkealuokkaiselle matkustusmukavuudelle. 

Yhtenä tärkeänä tekijänä hyvälle ajettavuudelle on alhaalla sijaitseva painopiste. Vaikka maavara on kasvanut 35 mm edelliseen CR-V:hen verrattuna, painopiste on pysynyt ennallaan. 

Alustassa on edessä joustintuet ja ohjaus on toteutettu sähkötoimisella tehostuksella. Ohjaustehostin on säädetty CR-V-malliin sopivaksi eurooppalaisten kuljettajien mieltymysten mukaan. Ohjaus on tarkka ja antaa hyvän tuntuman tiehen. Ohjauksesta on tehty aiempaa nopeampi, ja ohjauspyörän kierroksia on urheiluautomaisesti vain 2,3.
 
Takana on täysin uusi monivarsituennalla toteutettu jousitus. Sen avulla taataan hyvä suuntavakavuus suurissakin nopeuksissa sekä erinomainen matkustusmukavuus. Mukavuutta edesauttavat myös hydrauliset jousituksen puslat sekä edessä että takana, jollaisia käytetään yleensä vain edustusluokan autoissa. Mukavuuteen liittyy vielä huolellinen värinöiden ja muiden häiriöiden poistaminen sekä kaikissa malleissa vakiona oleva aktiivinen melunvaimennus. 

CR-V:ssä on nyt ensimmäistä kertaa Hondan Agile Handling Assist (AHA), elektroninen vakautusjärjestelmä, joka on säädetty erityisesti tätä autoa varten. Järjestelmä toimii VSA-ajonvakautuksen kautta. Se aktivoi ajajalle huomaamattoman kevyen jarrutusvoiman sen puoleiseen etupyörään, mihin ohjauspyörää käännetään kaarteessa. AHA:n avulla auto reagoi herkemmin ja kääntyy ketterämmin. 

Vaikeissa paikoissa ja maastossa liikkumista helpottaa 35 mm kasvanut maavara, joka on nyt etuvetoisissa malleissa 191 mm ja nelivetoisissa 201 mm. Honda on säätänyt jatkuvaa nelivetoaan (Real Time AWD with Intelligent Control System™) niin, että se toimii tehokkaammin etenkin hankalissa tilanteissa. Nyt moottorin väännöstä saadaan tarvittaessa suurempi osa takapyörille. Muutosten myötä CR-V:n mäennousukyky ja etenemiskyky liukkaalla ovat parantuneet merkittävästi. 

 

 

Turvallisuutta kaikille

Hondan perustaja, Soichiro Honda, halusi olla tasapuolinen ja hän arvosti turvallisuutta. Honda noudattaa edelleen tuota filosofiaa, minkä takia erittäin kattava Honda Sensing -turvavarustepaketti on nyt vakiona kaikissa CR-V-malleissa. Honda Sensing-turvapakettiin kuuluvat aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä, etutörmäysvaroitin, kaistavahti, kaistavaroitin, kaista-avustin, älykäs mukautuva vakionopeudensäädin älykkäällä nopeudenrajoittimella sekä liikennemerkin tunnistus. Lisäksi uuden Honda CR-V:n vakiovarusteisiin kuuluvat mm. hätäpuhelujärjestelmä ja ajonvakautuksen lisäksi myös perävaunun vakautusjärjestelmä. 

Uusi CR-V on suunniteltu pohjoisen talvi huomioon ottaen, sillä siihen on saatavissa tuulilasin alaosan sekä ohjauspyörän ja takapenkin lämmitys. Yksi CR-V-mallin uusi, turvallisuutta lisäävä varuste on tuulilasinäyttö, joka antaa kuljettajalle paremman mahdollisuuden keskittyä liikenteen seuraamiseen. 

Kaikissa CR-V-malleissa, Comfort-varustetasosta alkaen, on kattavan turvavarustelun lisäksi myös paljon mukavuutta lisääviä yksityiskohtia kuten aktiivinen melunvaimennusjärjestelmä, automaatti-ilmastointi, sähkökäyttöiset ikkunannostimet kaikissa ovissa ja LED-ajovalot pesimillä. 

Elegance-varustetasossa pyörät kasvavat 18-tuuumaisiksi. Ikkunat voidaan avata tai sulkea avaimenperästä, jolla voi myös taittaa peilit koria vasten. Varusteisiin tulee Honda CONNECT navigaattorilla, jossa on 7-tuumainen kosketusnäyttö. Pysäköinnissä auttavat myös pysäköintitutkat edessä ja takana sekä peruutuskamera. Sadetunnistin ja parempi äänentoistojärjestelmä kuuluvat myös Elegance-varusteluun.

 

 

Lifestyle-varustetaso lisää CR-V:hen kattokaiteet, tummennetut takaikkunat ja älyavaimen. Nahkaverhoilu tuo matkustamoon ylellisyyttä ja tunnelmavalot varmistavat miellyttävän valaistuksen. Turvallisuutta parantavat entisestään kuolleen kulman avustin, poikittaisliikennehälytin ja aktiiviset kaarrevalot. Lifestylen saa valinnaisesti myös 7-paikkaisena. 

Mallisarjan huipulla on Executive, jossa on edellisten lisäksi vielä 19-tuumaiset pyörät, avattava lasikatto, tuulilasinäyttö, sähkötoiminen takaluukku ja sähkösäätöinen kuljettajan istuin avainkohtaisella muistitoiminnolla.

Suomeen tuodaan laaja valikoima CR-V-malleja. Perusmalli on CR-V 1,5 Comfort, joka on aina etuvetoinen käsivalintaisella vaihteistolla. CR-V 1,5 Elegancen saa manuaalivaihteistolla etu- tai nelivetoisena sekä CVT- vaihteistoisena nelivetomallina. Toiseksi korkeimmalla tasolla oleva CR-V 1,5 Lifestyle sekä mallisarjan lippulaiva CR-V 1,5 Executive, ovat aina nelivetoisia ja CVT-automaattivaihteistolla varustettuja. CR-V Lifestylen voi valita myös 7-paikkaisena. 

Honda CR-V:n hinnat alkavat etuvetoisena 33 950 eurosta (Comfort 2WD 1,5) ja nelivetoisena 40 825 eurosta (Elegance AWD 1,5). Uutuuden ensiesittely Suomessa on Helsingin Messukeskuksessa 9.-11.11. 2018 järjestettävässä Auto 2018 -tapahtumassa.  

Honda - Heti toimitukseen - uudet autot