Etusivu Blogi Automerkkien sähköinen tulevaisuus - Ajankohtaista Wetterillä

Automerkkien sähköinen tulevaisuus

Automerkkien sähköinen tulevaisuus

Automerkkien sähköinen tulevaisuus

Sähköistetyt autot ovat tällä hetkellä haluttua tavaraa. Automerkit julkaisevat toinen toistaan edistyksellisempiä, käytännöllisempiä sekä myös edullisempia vaihtoehtoja niin kevythybrideissä, ladattavissa hybrideissä kuin myös täyssähköautoissa. Ei olekaan yllätys, että tulemme näkemään lähitulevaisuudessa automerkkien tuottavan ainoastaan malleja, jotka hyödyntävät sähköä vähintään jossain muodossa – korvaten pelkällä bensiinillä tai dieselillä toimivat autot kokonaan.

Tästä herääkin kysymys, millä aikataululla eri automerkit ovat sähköistämässä mallistoaan? Osa autovalmistajista on kertonut selkeän takarajan siihen, milloin he alkavat tuottamaan ainoastaan täyssähköautoja - osa valmistajista on taas tuonut ilmi tavoitteet sähköistää tietty osa mallistostaan lähitulevaisuudessa.

Tässä blogiartikkelissa käymme läpi liikeissämme myynnissä olevien automerkkien suunnitelmia sähköistää automallistonsa. Tavoitteen ollessa kaikilla sama, on merkkien välillä huomattaviakin eroja sähköistymisessä.

 


 

Mercedes-EQ

Mercedes-Benz

Maailma tarvitsee esikuvia, myös sähköistymisessä

Mercedes-Benz täyssähköistää koko henkilöautomallistonsa vuoteen 2039 mennessä. Automalliston sähköistämisen lisäksi syynissä tulevat olemaan muun muassa tuotantolaitokset. Tästä esimerkkinä ovat Mercedes-Benzin Euroopassa toimivat autotehtaat, jotka tulevat operoimaan täysin hiilineutraalisti vuodesta 2022 eteenpäin.

Vaikka saamme odottaa täysin sähköistä Mercedes-Benz mallisto vielä tovin, tulee merkki lisäämään ladattavien hybridien ja täyssähköautojen myyntimääriä huomattavasti tulevina vuosina. Tavoitteena on muodostaa puolet henkilöautomyynnistä Plug-In Hybrid tai BEV-automalleilla vuoteen 2030 mennessä. Tällä tavoitellaan jopa 40 prosentin vähennystä CO2-päästöissä, kun vertaamme arvoja vuoteen 2018.

Löydät Mercedes-Benz -mallistosta tällä hetkellä seuraavat täyssähköautot: Mercedes EQA, Mercedes EQB, Mercedes EQC, Mercedes EQE, Mercedes EQV ja Mercedes EQS

 

 

Skoda ENYAQ RS iV

Škoda

Automyynnistä puolet sähköautoja

Škoda julkaisi vuoden 2021 Next Level -tiedotteessaan päivitetyn tulevaisuuden strategiansa. Merkillä on tarkoitus tuoda kolme uutta täyssähköautoa markkinoille vuoteen 2030 mennessä. Nämä mallit asettuvat niin hinnaltaan kuin kooltaan suositun Škoda ENYAQ iV:n alle.

Uusien sähköautojen lanseerauksilla Škoda pyrkii saavuttamaan täyssähköautojen myyntiosuudekseen 50-70 prosenttia Euroopan markkina-alueella. Sähköautojen myyntimäärien kasvattamisen lisäksi Škodan tavoitteena on pienentää automalliston keskipäästöjä jopa 50 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna.  

Löydät Škoda-mallistosta tällä hetkellä seuraavat täyssähköautot: Škoda ENYAQ iV ja Škoda ENYAQ COUPÉ RS iV

 

 

Ford Mustang Mach E

Ford

Euroopan sähköisin vuonna 2026

Fordin tavoitteena on tuoda Euroopan markkinoille vuoden 2026 aikana pelkästään sähköistettyjä malleja. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen myytävä Ford-malli on joko ladattava hybridi tai täyssähköauto. Tästä vain neljä vuotta eteenpäin ja Euroopan markkinoilla Ford tarjoaa ainoastaan täyssähkömalleja.

Entä hyötyajoneuvot? Onhan merkki Suomessa kuitenkin markkinajohtaja. Ford tulee toteuttamaan jokaisesta hyötyajoneuvostaan Plug-In Hybridin tai BEV-mallin vuoteen 2024 mennessä.

Löydät Ford-mallistosta tällä hetkellä seuraavat täyssähköautot: Ford Mustang Mach-E

 

 

Volvo C40

Volvo 

Suomen arvostetuin autobrändi on kohta myös täysin sähköinen

Suomen arvostetuimman autobrändin, Volvon mallisto muuttuu täysin sähköiseksi vuoteen 2030 mennessä.
Sähköistettyään koko malliston tulee merkki poistamaan tuotannostaan kaikki perinteisillä käyttövoimilla toimivat mallit.
Tämä sisältää myös nykyiset hybridimallit. 

Ennen kuin pääsemme nauttimaan Volvon täysin sähköisestä automallistosta, tavoittelee merkki täyssähköautoillaan jopa 50 prosentin osuutta kansainvälisestä myynnistään vuoteen 2025 mennessä

Löydät Volvo-mallistosta tällä hetkellä seuraavat täyssähköautot: Volvo XC40 Recharge ja Volvo C40

 

 

Renault Megane E-TECH

Renault

Seitsemän uutta sähköautomallia vuonna 2025

Vuoden 2021 alussa määritellyt tulevaisuuden tavoitteet painottuvat myös Renaultilla nopeaan malliston sähköistämiseen. Melkein kolmannes myydyistä Renault-autoista oli sähköistetty jo viime vuonna. Koko malliston Renault sähköistää vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteeseen pääsemiseksi merkki julkaisee jopa seitsemän uutta täyssähkömallia vuoteen 2025 mennessä.

Löydät Renault-mallistosta tällä hetkellä seuraavat täyssähköautot: Renault ZOE ja Renault Megane E-TECH electric

 

 

Dacia Spring

Dacia

Kilpailuetuna malliston edullisuus

Merkki on suuntautunut hinta- ja laatusuhteeseen panostavaan mallistoon. Kilpailuedun säilyttämiseksi Dacia ei ole antanut tarkkaa ajankohtaa, milloin se aikoo sähköistää mallistonsa. Edullisien autojen valmistaja on kuitenkin jo tuonut yhden täyssähköauton ulkomaanmarkkinoille. Malli kantaa nimeä Dacia Spring. Valitettavasti Suomen ja muiden Pohjoismaiden osalta malli ei ole vielä saatavilla.

 

 

BMW i4

BMW

Sähköauto lähes jokaiseen avainsegmenttiin

BMW:n tavoitteena on tuoda vähintään yksi täyssähkömalli lähes kaikkiin avainsegmentteihin vuoteen 2023 mennessä. Lisäksi vuodesta 2025 eteenpäin tavoitteena on kasvattaa täyssähköautojen toimituksien osuutta 50 prosenttiin. Jo tämä kuluva vuosi tulee olemaan BMW:lle mielenkiintoinen sillä merkin uusien i4 ja i7 -täyssähköautojen lisäksi markkinoille on juuri lanseerattu täysin uusi BMW iX1 täyssähkömaasturi!

Löydät BMW-mallistosta tällä hetkellä seuraavat täyssähköautot: BMW i3, BMW i4, BMW iX1, BMW iX3 ja BMW iX

 

 

Opel Corsa E

Opel

Täyssähköinen mallisto vuonna 2028

Opel on kasvattanut markkinaosuuttaan voimakkaasti vuonna 2021. Uudet mallit kuten Grandland PHEV ja tuleva Astra PHEV vahvistavat merkin asemaa sähköistettyjen mallien tarjonnassa. Opelin aikomuksena on tuoda markkinoille jokaisesta Opel-mallista sähköistetty versio vuoteen 2024 mennessä. Merkki on myös yksi ensimmäisistä, joka täyssähköistää koko mallistonsa – tämä tapahtuu vuoteen 2028 mennessä.

Löydät Opel-mallistosta tällä hetkellä seuraavat täyssähköautot: Opel Corsa E ja Opel Mokka E

 

 

Hyundai IONIQ 5

Hyundai

Ensin sähköistyy Eurooppa 

Hyundain tavoitteena on aloittaa pelkkien täyssähköautojen myynti ensin Euroopassa 2035. Tämän jälkeen merkki laajentaa täyssähköautojen myynnin muille markkinoille. Ennen kuin siirrymme täysin sähköautojen myyntiin, pyrkii Hyundai muodostamaan 30 prosenttia kansainvälisestä automyynnistään pelkästään täyssähköautoilla vuoteen 2030 mennessä.

Löydät Hyundai-mallistosta tällä hetkellä seuraavat täyssähköautot: Hyundai KONA electric ja Hyundai IONIQ 5

 

 

Honda e

Honda

Täysin sähköinen japanilaismerkki

Japanilaismerkki on toistaiseksi tarjonnut täyssähköisen vaihtoehdon kompaktilla Honda E -mallillaan. Pitkän aikavälin tähtäimessä on kasvattaa sähköistettyjen autojen myyntimäärä 40 prosenttiin Hondalle tärkeillä markkinoilla vuoteen 2030 mennessä. Vastaavasti myyntimäärä yltäisi jo 80 prosenttiin vuonna 2035 ja vuonna 2040 koko Hondan automyynti muodostuisi vain sähköistetyistä autoista.

Löydät Honda-mallistosta tällä hetkellä seuraavat täyssähköautot: Honda e

 

 

Mazda MX30

Mazda

CO2-päästöistä puolet pois

Mazdalla tavoitellaan 50 prosentin CO2 vähennystä vuoteen 2030 mennessä, kun pidämme vertailukohtana vuoden 2010 lukemia. Vuoden 2030 kokonaismyynnistä 25 prosenttia muodostuisi täyssähköautoista ja loput olisivat sähköistettyjä malleja. Merkki tuo markkinoille kolme uutta sähköautoa vuoteen 2025 mennessä.

Löydät Mazda-mallistosta tällä hetkellä seuraavat täyssähköautot: Mazda MX-30

 

 

WETTERIN SÄHKÖAUTOT

 


 

Wetterin blogi: autoilun hiljainen tieto hyödynnettävissäsi

Mitä eroa on täyshybridillä ja lataushybridillä? Missä kaikkialla sähköautoa voi ladata ja kuinka se tehdään turvallisesti? Entä kuinka kauas sähköistetyllä autolla voi lähteä matkaan?

Liikenteen sähköistyminen tuo mukanaan paljon uutta. Epätietoisuus aiheuttaa hämmennystä, ja syystäkin.

Onneksi sinun ei tarvitse käydä tätäkään muutosta läpi yksin. Haluamme jakaa kanssasi kaiken, mitä sinun tulee tietää ajoneuvojen uusimmasta kehitysvaiheesta. Myös kaiken hiljaisen tiedon, jota et yleensä kuule. Ainakaan yhdestä paikkaa. Käsittelemme alan uusinta tietoa jatkuvasti suoraan lukuvalmiiksi paketiksi, jotta se olisi käytettävissäsi aina ja heti, kun sitä tarvitset.